Meny

Lediga tjänster

GIS-strateg

Regionförbundet Sörmland är ett politiskt samverkansorgan för Sörmlands nio kommuner och landstinget. Vårt uppdrag är att främja utvecklingen i länet. Vi arbetar med frågor som spänner över regional fysisk planering, infrastruktur, kompetensutveckling och näringslivsutveckling.

Sörmland har ett strategiskt läge som ger förutsättningar för tillväxt. En huvuduppgift för Regionförbundet Sörmland är att stärka Sörmland som en attraktiv och viktig del i Stockholm-Mälarregionen.

Regionförbundet är nu inne i en spännande fas. Arbetet med att revidera vår utvecklingsstrategi, Sörmlandsstrategin, är nyligen påbörjat. Strategin ska bli det övergripande styrdokumentet för den nya region som regionförbundet väntas bilda tillsammans med Landstinget Sörmland och Sörmlands kollektivtrafikmyndighet den 1 januari 2019. Vår ambition är att utveckla vårt arbetssätt att bli mer digitalt, till exempel genom att på ett mer interaktivt sätt att förmedla analyser och underlag till våra medlemmar. Därför söker vi nu en GIS-strateg till vårt förbundskontor i Nyköping.

 

Arbetsbeskrivning

På förbundskontoret får du möjlighet att arbeta upp en GIS-funktion från grunden genom att bygga upp nya databaser och organiserar befintliga för att skapa en robust struktur. Du tar också fram riktlinjer för vårt framtida arbetssätt med GIS. I det löpande arbetet kommer du inledningsvis att göra, samt i förekommande fall föreslå och initiera, regionala rumsliga analyser. Du är behjälplig i arbetet med regional fysisk planering och tar fram strukturbilder. Du kommer också att utveckla en metod för visualisering av nuvarande och framtida utbyggnad av fiberinfrastruktur.

Som ett led i utvecklingen av vår GIS-verksamhet  bildar du ett regionalt nätverk inom kompetensområdet, samt medverkar i nationella forum. I GIS-relaterade frågor blir du förbundskontorets kontaktperson gentemot våra medlemmar och övriga partners. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper inom geodata och geografiska informationssystem (GIS). Det är önskvärt om du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper. Du har förmodligen ett brett samhällsintresse. Du stimuleras av att arbeta i grupp och har erfarenhet av att leda projekt och processer.

I dagsläget använder vi oss av ArcGis men det är meriterande om du även har erfarenhet från andra programfamiljer. Vi eftersträvar ett digitalt arbetssätt och vi förutsätter att du har en hög IT-mognad.

Som person är du en god relationsbyggare som trivs i mötet med människor och har lätt att samarbeta med andra. Du är kommunikativ i både tal och skrift, är drivande, kreativ och analytisk.

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde omgående efter överenskommelse. Förbundskontoret är placerat i Nyköping.

 

Ansökan

Hör gärna av dig till Johanna Sundelöf 070-234 28 20 eller Göran Wide 072-740 22 26 om du vill veta mer.

 

Välkommen med din ansökan inklusive CV/meritförteckning ställd till:

Regionförbundet Sörmland
Box 325
611 27 Nyköping

eller till e-postadress info@region.sormland.se

 

Märk din ansökan med Dnr 17-038.

Sista ansökningsdag är den 30 maj 2017.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2017-05-05

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Göran Wide

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Göran Wide

Strateg

Digitalisering och strategiska bredbandsfrågor.

Skicka e-post
Telefon: 072-740 22 26