Meny

Flerspråkig företagsrådgivning säkrad

Bild på en grupp yngre människor av olika etnicitet och kön.

Regionstyrelsen beslutade idag om att stödja Almi IFS verksamhet med De 600 000 kronor vilket gör att företagsrådgivningen på arabiska fortsätter och dessutom förstärks med rådgivning på somaliska.


- Antalet invandrare har ökat i Sörmland under det gångna året och vi ser gärna att de snabbt kommer i sysselsättning. Därför har vi beslutat att stödja den här satsningen, förklarar Viking Jonsson (S), ordförande för Regionförbundet Sörmland.

Övervägande delen av kunderna med utländsk bakgrund finns inom handel samt reparation, restaurang och annan serviceverksamhet. Under det gångna året har rådgivarna bidragit till 103 nystartade företag!

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2018-06-20

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...