Meny

Bättre bredband på gång i Sörmland

Illustration av olika digitala symboler.

90 procent av sörmlänningarna ska ha tillgång till 100 megabit bredband om fem år. Det framgår av den länsstrategi ”Digitalt innanförskap – en vision om bredband i Sörmland” som regionförbundet och länsstyrelsen tagit initiativ till för att stimulera utbyggnadstakten i länet.

Tanken är att strategin ska var ett stöd för kommunerna att förverkliga ambitionen.

– Det är oerhört viktigt både för den enskilde och för Sörmlands fortsatta utveckling att länet har en väl utbyggd it-infrastruktur och att vi kan använda både fasta och mobila tjänster,  i tätorterna och på landsbygden, förklarar landshövding Liselott Hagberg.

Bredbandsstrategin kan du läsa i sin helhet här.

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2016-09-06

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...