Meny

Välbesökt Sörmlandssoffa i Nyköping

Bild på Lisa Bjärbo och Julia Rosqvist på Sörmlandssoffan 2015. Foto: Tomas Kihlman Foto: Tomas Kihlman
Författaren Lisa Bjärbo från Gnesta var en av gästerna i Julia Rosqvists Sörmlandssoffa.

En deckarförfattare, en stjärnkock, en barnboksförfattare, en exklusiv plädtillverkare och verkställande direktören för Företagarna i Sverige. Det var vad Sörmlandssoffan hade att bjuda på när den arrangerades i Nyköping den 11 december.

Den här gången hade den traditionella Morgonsoffan i Nyköping/Oxelösund förvandlats till en Sörmlandssoffa som denna gång var förlagd till Sunlight Hotell och konferens i Nyköping.

Inte mindre än 300 personer var på plats för att bland annat höra Gunther Mårder, vd för Företagarna i Sverige, och programledaren Julia Rosqvist sjunga ”Tänd ett ljus” tillsammans i en duett.

Först ut i soffan var annars deckarförfattaren Emelie Schepp som, med sina två böcker om Jana Berzelius, sålt till 24 länder. Emelie, som tidigare bott i Stavsjö, kan numera försörja sig på sitt författarskap och håller just nu på och skriver den tredje boken om sin huvudkaraktär.

Sedan var det dags för Katrineholmssonen – och regionförbundets egen ”omslagspojke” – Tommy Myllimäki att inta soffan och berätta om hur hans matintresse väcktes och vad han bjöd sin mamma på för hemlagad middag första gången.

Föreningslivet under hans uppväxt har lärt honom att arbeta i lag men matlagningstävlandet har han numera lagt på hyllan. Och till 2017 planerar han att öppna en exklusiv restaurang på Djurgården i Stockholm tillsammans med några av sina kockkompisar.

Därefter var det dags för Lisa Bjärbo, framförallt barn- och ungdomsförfattare, att berätta om sitt nya liv i Gnesta som har inneburit ett uppsving för hennes skrivande som hitintills resulterat i 20 böcker. Hon utlovade dessutom att nämna Gnesta i sin nästa bok.

Vem köper en pläd för 22 000 kronor, undrade Julia Rosqvist, när Carl von Eckerman tog plats i soffan. Jo, det finns de som gör det förklarade han och visade upp ett mycket vackert exemplar.

Carl har väckt liv i sin farmors gamla företag ”Countess von Eckermann” som hon introducerade i New York för drygt 50 år sedan och som hon nu, 94 år gammal, har fått vara med om att återintroducera på samma plats.

På plats fanns också Helen Forslund från Farmors Glutenfria Bageri som bjöd på arraksbollar utan såväl gluten som laktos. Anna Falk, chefredaktör på Sörmlands Nyheter, berättade också om tidningens arbete med såväl negativa som positiva nyheter.

Slutligen var det Gunther Mårder som berättade om företagarnas villkor i Sverige idag och vilken roll hans egen organisation spelar.

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2016-09-06

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58