Meny

Kompetensbehov ger rekordmånga nya YH-platser

Bild på tandsköterska. Foto:Darko Stojanovic www.pixabay.com
Tandsköterskeutbildning är en av de nya YH-utbildningar som Campus Nyköping fått beviljade.

I dagarna har Campus Nyköping fått klartecken för nya YH-utbildningar till tandsköterska, integrationspedagog, fibertekniker och underhållstekniker.

– Vi är så glada över att sitta med dessa positiva besked! Vi har aldrig tidigare fått igenom så många ansökningar om nya starter till yrkeshögskolan. Jag vet att trägen vinner och vi har jobbat hårt för detta, säger Lasse Sahlin, rektor på Campus Nyköping i ett pressmeddelande.

Det innebär att Campus Nyköping i höst erbjuder 13 olika YH-utbildningar och 770 nya studieplatser.

Och aldrig förr har arbetslivets behov kunnat mötas med så många utbildningsplatser. I år har Myndigheten för yrkeshögskolan beviljat rekordmånga nya yrkesutbildningar runt om i landet; 446 nya utbildningar som omfattar 25 700 nya platser, en ökning med 33 procent. Tillsammans med Jönköping och Västra Götaland tillhör Sörmland de län som tilldelats flest platser räknat per invånare.

- Dessa blivande studerande kan efter examen vara med och lösa det stora kompetensbehovet på svensk arbetsmarknad, säger Johan Blom, chef för utbildningsavdelningen på Myndigheten för yrkeshögskolan.


Läs mer om Campus Nyköping och yrkeshögskolan.

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2016-09-06

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...