Meny

Skavsta Access 2.0 genom nålsögat - igen!

Bild på ett plan som flyger i solnedgången.

Idag gav regeringen klartecken till att ansökan om medfinansiering för projektet Skavsta Access 2.0 går vidare till EU:s Fond för ett sammanlänkat Europa.

- Nu hoppas vi att det håller hela vägen, säger Fredrik Högberg, strateg på Regionförbundet Sörmland, som varit med och utformat ansökan som redan i somras beviljades av regeringen men senare avslogs av EU. Nu har den aktualiserats igen och finns med bland de 36 viktiga transportprojekt som regeringen tillstyrkt.

I korthet är projektet Skavsta Access 2.0 starten på ett långsiktigt regionalt utvecklingsarbete för att stärka Östra Sörmland, stadskärnorna Oxelösund-Nyköping och Stockholm Skavsta flygplats. Med förbättrade anslutningar mellan flyg, järnväg och väginfrastruktur kan tillgängligheten till och från flygplatsen, till Stockholmsområdet och till Sverige i övrigt, bli högre. Målet är att flygplatsen ska vara en nod med hög tillgänglighet och säkerhet inom den europeiska stamnätskorridoren. 

Här kan du läsa mer om projektet.

 

Stockholm Skavsta Flygplats, södra porten till Stockholmsregionen

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2016-09-30

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...