Meny

Cristine Dahlbom Nygren - ny regiondirektör

Bild på Cristine Dahlbom Nygren. Foto: Casper Hedberg SLL, fotograf: Casper Hedberg
Cristine Dahlbom Nygren, ny regiondirektör för Sörmland. Foto: Casper Hedberg

Regionförbundet Sörmlands nya regiondirektör blir Cristine Dahlbom Nygren. Det beslutade arbetsutskottet den 19 februari.

Hon tillträder den nya tjänsten den 14 mars, och det innebär att hon efterträder Göran Norberg som varit förbundsdirektör sedan regionförbundet bildades 2003.

Cristine kommer närmast från en tjänst som sjukvårds- och omsorgsdirektör i Norrtälje kommun. Hon har tidigare arbetat som bland annat avdelningschef för äldre- och LSS-avdelningen i Danderyds kommun där hon även varit tillförordnad socialdirektör under en tid. Cristine har även arbetat som beställarchef i Stockholms läns landsting och som projektledare på Karolinska sjukhuset.

- Cristine hälsas välkommen till Regionförbundet Sörmland för att tillsammans med styrelsen och våra medarbetare förverkliga Sörmlandsstrategin 2020 i syfte att göra Sörmland starkare för såväl våra medborgare som vårt näringsliv, säger Viking Jonsson (S), ordförande för Regionförbundet Sörmland.

- Ett fantastisk spännande uppdrag i en tid där regional utveckling och struktur är så aktuell! Jag är både glad och stolt över förtroendet och ser fram emot att samverka med länets kommuner och landsting, säger Cristine i en kommentar med anledning av sitt nya uppdrag.

 

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2016-09-06

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...