Meny

Digitalisering - både hårda och mjuka frågor

Bild av digitaliserat träd. Illustration: Gerd Altmann, www.pixabay.com Gerd Altmann, www.pixabay.com

Utvecklingen går snabbt – är det digitalisera eller dö som gäller? Och ska vi ta det som hot eller möjlighet? Plocka de lågt hängande frukterna, fråga dig var digitaliseringen gör störst nytta och se till att du får med dig din personal på resan.

Som alltid när något nytt ska införas på en arbetsplats krävs ett professionellt ledarskap. Det är så lätt att annars få folk emot sig och medarbetare kan förvandlas till motarbetare.

- Att känna att man inte kan eller hänger med skapar konflikter, menar Tomas Lundqvist, som har lång erfarenhet av ledarskap. Fredagen den 16 september var han inbjuden som föreläsare på konferensen Digitalisera NU som regionförbundet och länsstyrelsen arrangerade.

Med tre F förklarar han de mänskliga försvarsmekanismerna:
• Fight. Att höja röster och gå till försvar är en vanlig reaktion.
• Flight. Att sjukskriva sig eller säga upp sig är en annan vanlig reaktion. Psykisk ohälsa är den största anledningen till sjukskrivningar.
• Freeze. Att låtsas vara entusiastisk men sedan hitta undanflykter, att skylla ifrån sig och inte erkänna det man inte kan är också ett vanligt beteende bland riktigt besvärliga personer.

Hur kan vi undvika att det blir så här? Servera förändringen bitvis, låt den bli något att sträva efter, att se fram emot.

- Du kan aldrig ändra en individ, men du kan ändra förutsättningarna, säger Tomas Lundqvist.

Barn gör inte som du säger, de gör som du gör och så är det för vuxna med. Att själv som ledare vara en användare av digitala tjänster ger resultat.

- Argumentera inte, slå inte folk i huvudet med alla fördelar som förändringen medför. Då triggas försvarsmekanismerna igång, och det vill du inte, hävdar han.

Läs mer om digitaliseringskonferensen i kommande nyhetsbrev!

 

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2016-09-21

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...