Meny

Ostlänken prioriteras i infraproppen

Bild på ett snabbtåg som susar förbi.
Ostlänken blir den första etappen av höghastighetssystemet genom Sverige som byggs.

100 miljarder extra till planering av transportinfrastruktur, kraftiga satsningar på järnvägsunderhåll och Ostlänken byggs som första etapp av höghastighetssystemet. Det är glädjande nyheter i regeringens Infrastrukturproposition.

Reaktionerna efter att infrastrukturminister Anna Johansson (S) presenterat Infrastrukturpropositionen lät inte vänta på sig.

- Det är vi naturligtvis oerhört glada och tacksamma för. Ostlänken är en tidigare beslutad investering där regeringens linje ligger fast och har en bred politisk förankring, säger Viking Jonsson (S), ordförande för Regionförbundet Sörmland i en kommentar.

Planeringen av transportinfrastrukturen får 100 miljarder kronor fram till 2029 och en kraftig satsning på järnvägsunderhåll och ett ökat förebyggande underhåll på järnvägen med nästan 50 procent finns också med i propositionen.

- Ett annat positivt besked är att regeringen i och med detta även värderar de regionala sambanden som främjar arbetspendlingen och därmed tillväxten, säger Viking Jonsson vidare.

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2016-10-07

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...