Meny

Många ville veta mer om vårdkompetens

Bild från Kompetensforum 2016. Intervju med användare av ett nytt tekniskt hjälpmedel, en stående rullstol.
Ett exempel på ny teknik som visades upp på Kompetensforum var den stående rullstolen.

Hälso- och sjukvården står inför stora förändringar och frågan är vem som behöver ha den rätta vårdkompetensen. Det var temat för årets Kompetensforum som hölls på Hedenlunda den 24 november.

För tredje året i följd arrangerade Regionförbundet Sörmland ett Kompetensforum som riktar sig till dem som är engagerade i kompetensförsörjningsfrågor i länet, och ett 100-tal deltagare hade hörsammat inbjudan för att diskutera konkreta åtgärder som bidrar till utbildningssystemets utveckling och arbetsgivares möjligheter att rekrytera.


- Med bakgrund i tekniska och demografiska omställningar står hälso- och sjukvården inför stora förändringar, konstaterade Catharina Fredriksson (S), ordförande i regionförbundets kompetensberedning som initierat den här formen av mötesplatser. Hon fortsatte:
- Vårdens utveckling ger också upphov till nya tjänster och affärsmöjligheter på den globala marknaden.


Och exempel på den globala marknaden fick deltagarna verkligen, inte minst av Claudia Olsson som talade på temat ”Globala framtidsutmaningar kräver kreativitet och teknikutveckling”. Claudia såg nämligen framför sig hur man i framtiden kan vattna på en Billys bokhylla och så reser den sig upp!

I nästa nyhetsbrev, som kommer ut i mitten av december, berättar vi mer om vad som kom fram på årets Kompetensforum.

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2016-11-30

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...