Meny

Det här är Sörmlands styrkeområden

Bild på kvinna som visar man något inom industrin. Foto: Johner bildbyrå
Avancerad tillverkning för krävande miljöer är ett av Sörmlands tre styrkeområden, det slår den nya strategin för smart specialisering fast. Foto: Johnér bildbyrå.

Avancerad tillverkning, biobaserade näringar och digitala tjänster är Sörmlands bästa grenar inom näringslivet. Det konstateras i den alldeles färska strategin för smart specialisering i Sörmland som identifierat länets styrkeområden, och som visar hur områdena ska kunna utvecklas och vara betydelsefulla även framöver.

Om länet ska behålla sin attraktivitet och erbjuda sörmlänningarna en god välfärd även i framtiden krävs en fortsatt god tillväxt. Regionförbundet Sörmland har därför lett arbetet med att ta fram en helt ny strategi där Sörmlands styrkeområden inom näringslivet har ringats in, och här är de:

• Avancerad tillverkning för krävande miljöer
• Biobaserade näringar – hållbar produktion och effektiv distribution
• Verksamhetsnära digitala tjänster

- Vi måste kunna erbjuda goda produktions- och arbetsförhållanden för både nya och etablerade företag. Teknikutvecklingen, tillsammans med nya kundkrav, marknader och stora samhällsutmaningar, ställer krav på förändringar och förnyelse i näringslivet och i den offentliga sektorn, säger Viking Jonsson (S), regionstyrelsens ordförande, som varit med och antagit strategin.

Bättre värdeskapande samarbeten med omvärlden, främjande av kunskapsutveckling och lösningsinriktade innovationer är arbeten som enligt strategin har god inverkan och som måste utvecklas mer.

Här kan du läsa strategin.

 

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2017-02-03

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...