Meny

Amazon ger nya arbetstillfällen i Sörmland

Bild på en kille som sitter i en serverhall. Foto: Mostphoto.se
God tillgång till internet via fiber och kvalificerad arbetskraft, stabil infrastruktur och möjlighet att expandera är krav som Amazon ställt och som nu Katrineholm och Eskilstuna kan glädja sig åt att uppfylla.

Lyckan är stor i Katrineholm och Eskilstuna efter nyheten om den amerikanska IT-jätten Amazons etablering.

Veckans största nyhet för Sörmlands del är tveklöst att den amerikanska IT-jätten Amazon beslutat sig för att bygga två stora serverhallar vid logistikcentrumen i Katrineholm och Eskilstuna, samt i Västerås. Planeringen har pågått i ett års tid men hölls hemliga in i det sista. Bara de högsta kommunpolitikerna och ett fåtal medarbetare och företag har varit involverade, och inte heller de visste exakt vilket företag det handlade om fram tills i tisdags då nyheten släpptes.

- Jag är otroligt stolt och glad att vi som liten kommun kan erbjuda etablering för en IT-jätte av gigantiska mått, jublade kommunstyrelsen i Katrineholms ordförande Göran Dahlström(S). Det är ett kvitto på att vi satsat rätt i fråga om Logistikcentrum och att Katrineholm räknas in i Stockholmsregionen. Lika glada tillrop hördes från Eskilstuna och kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S).

God tillgång till internet via fiber och kvalificerad arbetskraft, stabil infrastruktur och möjlighet att expandera är krav som Amazon ställt och som nu Katrineholm och Eskilstuna kan glädja sig åt att uppfylla.

Under 2018 ska hallarna vara i drift, och byggandet av dem och sedan driften kommer med all sannolikhet att innebära ett rejält lyft för den sörmländska arbetsmarknaden, även om ingen i dagsläget vill uttala sig om hur många arbetstillfällen det handlar om. 

 

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2017-04-06

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Ordförande i regionstyrelsen, ordförande i arbetsutskottet, ingår i regionstyrelsens presidium

Skicka e-post
Telefon: 070-528 22 45