Meny

Ledig tjänst: Infrastrukturstrateg

Är du intresserad av samhällsutveckling och förändring i en växande Stockholm-Mälardalsregion? Värderar du ett hållbart samhälle och gillar att ligga i framkant? Vi söker en strateg till Sörmland - länet med läget! Inriktning mot kollektivtrafik- och infrastrukturplanering.

Regionförbundet Sörmland är ett politiskt samverkansorgan för Sörmlands nio kommuner och landstinget. Vårt uppdrag är att främja utvecklingen i länet. Vi arbetar länsövergripande i nätverk, främst med samhällsplanering och infrastruktur, näringslivslivsutveckling samt utbildning, kompetensförsörjning och jämlik hälsa. Sörmland har ett strategiskt läge som ger förutsättningar för en gynnsam utveckling. En huvuduppgift för Regionförbundet Sörmland är att stärka Sörmland som en attraktiv och viktig del i Stockholm-Mälarregionen.


Regionförbundet är nu inne i en spännande fas. Arbetet med att revidera Sörmlandsstrategin, länets utvecklingsstrategi, pågår. Sörmlandsstrategin blir det övergripande styrdokumentet för den nya region som regionförbundet kommer att bildas tillsammans med Landstinget Sörmland och Sörmlands kollektivtrafikmyndighet
den 1 januari 2019.


Arbetsbeskrivning

Tillsammans med olika samverkanspartners, till exempel kommunerna, Trafikverket och andra regioner/län bygger du kunskap, utvecklar projekt och strategier samt omsätter strategierna till handling.

Du blir en del av en grupp som har särskilt ansvar för strategisk utveckling av kollektivtrafik, infrastruktur- och samhällsplanering samt regional fysisk planering. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:


• Driva strategiskt, långsiktigt utvecklingsarbete i gränslandet kommunal och regional fysisk planering, kollektivtrafik och infrastrukturplanering.


• Vara stöd och expert inom området samt en länk mellan politiker och tjänstemän.


• Aktivt delta i regionala, storregionala och nationella samverkansforum för infrastruktur och kollektivtrafik.


• Arbeta med kollektivtrafikfrågor med koppling till de nationella och regionala transportplanerna, till exempel hållplats- och bytespunktsutveckling.


• Leda utvecklingsprojekt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot samhällsplanering, trafikplanering eller motsvarande kompetens. Erfarenhet av kollektivtrafik- och infrastrukturplanering samt god insikt om resenärernas behov är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer, regional kollektivtrafik, tågfrågor, kommunal samhällsbyggnad och planering. Vi värdesätter din erfarenhet som projektledare och även övriga ledarerfarenheter är meriterande.

Du är samarbetsinriktad men kan arbeta självständigt. Du ser helheter, är analytisk och strukturerad men kan även kunna fördjupa dig i detaljer när så krävs. Du är drivande och har en god förmåga att koppla ihop strategiskt tänkande och planering för att sedan omsätta till praktiskt utförande. Eftersom uppgifterna oftast löses i samverkan med andra är du utåtriktad och har lätt att skapa förtroendefulla kontakter.

Härutöver är du en skicklig kommunikatör med mycket goda språkkunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. För tjänsten vill vi även att du har god vana av att arbeta i Officepaketet.


Ansökan

Frågor besvaras av Catharina Frändberg, Biträdande regiondirektör 070-2345 936
Ann-Britt Nordahl, HR-chef 070-220 08 22

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning ställd till: Regionförbundet Sörmland Box 325, 611 27 Nyköping eller till e-postadress info@region.sormland.se

Märk din ansökan med Dnr 17 - 091

Heltid och tillsvidare

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag är den 3 december 2017.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2017-11-09

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Catharina Frändberg

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Catharina Frändberg

Biträdande regiondirektör

Chef för enheten för regional utveckling.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 234 59 36