Meny

Innovatörer och innovationer

Hur är det att vara innovatör i Sörmland? Hur gör man för att förverkliga sin idé? Och vilket stöd finns att få?

Aktiviteter och resultat

Vilka aktiviteter har varit särskilt lyckosamma i projektet Fler innovationer helt enkelt - en del av innovationsmotorn? Möt några av alla de sörmländska innovatörer som genom projektet fått hjälp att förverkliga sin idé! Ansvariga berättar också om några av de aktiviteter som genomförts under åren 2011-2013. Vad tar vi med oss i det framtida arbetet?

Filmen producerades inför slutkonferensen den 7 november 2013. 

 

 

Innovation i offentlig verksamhet

Här berättar några aktörer inom det sörmländska innovationssystemet om arbetet med offentlig innovation. Filmen producerades inför andra delen i seminarieserien Innovationskraft Sörmland som ägde rum den 12 september 2013.

 

 

Sörmländska innovatörer 2013

Här möter du Caxton Njuki, Martina Artursson och Håkan Askegren som alla är entreprenörer och innovatörer från Sörmland.

 

 

Sörmländska innovatörer 2012

I fyra kortfilmer får du möta Inge, Sara-Greta, Kristin och Eddie. De har alla en idé som de gjort verklighet av.

Intresserad av att veta mer om personerna bakom idéerna? Läs då Innovationsmagasinet - Berättelser om sörmlänningar som gjort det som bjuder på trevlig läsning om ännu fler som vågat ta steget.

Innovationsmagasinet - berättelser om sörmlänningar som gjort det

Inge Gustafsson

Inge Gustafsson från Trosa är en erfaren entreprenör men ny som innovatör. Hör honom berättar om idén som lyfter både båtlivet och miljön och hur vägen till att förverkliga den varit!

 

 

Sara-Greta Carlstedt

Sara-Greta Carlstedt är pensionerad sjuksköterska från Vingåker. Hon berättar om hur hon tagit tillvara på riktigt gamla kunskaper för att kunna hjälpa på nytt och om hur hon fått viktiga affärskontakter!

 

 

Eddie Närhi

Eddie Närhi från Eskilstuna pluggar på Mälardalens högskolas innovationsprogram och har bland annat utvecklat en produkt för ett säkrare glid för longboardåkare. Hör honom berätta om sina tankar om hur det är att vara ung innovatör.

 

 

Kristin Barfknecht-Olsson

Kristin Barfknecht-Olsson är gymnasieläraren från Nyköping som tröttnade på att ha ont om tid för sina elever. Hör henne berätta om hur hon kom på en webbtjänst som lösning på problemet!

 

Europeiska regionala utvecklingsfonden

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2017-01-03

Kommentera här...
Fyll i ditt namn
Fyll i din e-postadress...

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Maria Edström

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Maria Edström

Kommunikatör

Huvudredaktör för hemsida och nyhetsbrev.

Skicka e-post
Telefon: 070-644 88 81