Meny

Nyhetsbrev

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2017-03-08

Nyhetsbrev februari 2018

Nyhetsbrev februari 2018

I detta nyhetsbrev handlar det mycket om regionbildning, regionförbundets uppdrag och den nya sörmlandsstrategin. Viktiga och stora frågor för oss sörmlänningar, men månadens nyhetsbrev innehåller även en hel del annat smått och gott!

Nyhetsbrev januari 2018

Nyhetsbrev januari 2018

Ett nytt spännande år har just börjat. Regionbildningen, den nya sörmlandsstrategin, miljö och cirkulär ekonomi, affärsutvecklingscheckar och #metoo är en del av vad du kan läsa i årets första utgåva av nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev december 2017

Nyhetsbrev december 2017

Årets sista nummer innehåller flera intressanta debattartiklar om läget i Sörmland, regionbildningen och Ostlänken. Dessutom får du stifta bekantskap med ett IT-företag i Nyköping som tagit till sig det agila sättet att arbeta och gjort det till en livsstil. Vår jämställdhetskrönika uppmanar oss att ägna julen åt reflektion för att kunna starta det nya året i jämställdhetens tecken.

Nyhetsbrev november 2017

Nyhetsbrev november 2017

Hur skapar vi bättre tillväxt i Sörmland? Genom att bland annat arbeta med kompetensförsörjning, utbildning, integration och innovation. Detta nummer av nyhetsbrevet är fullt av idéer och inspiration inom dessa områden.

Nyhetsbrev oktober 2017

Nyhetsbrev oktober 2017

I Oktobernumret kan du bland annat läsa om ledningskonferensen i Manchester, vem som vann årets Sörmlandsmedalj, varför Camilla är besviken på Nobelpriset, igen och om regionbildningen.

Nyhetsbrev september 2017

Nyhetsbrev september 2017

Nyhetsbrev september

Nyhetsbrev augusti 2017

Nyhetsbrev augusti 2017

Nyhetsbrev augusti 2017

Nyhetsbrev juni 2017

Nyhetsbrev juni 2017

Spelar det någon roll för jämlikhetsarbetet att samhället är fyllt av bilder av mäktiga män? Det funderar Camilla Neudorfer på i spalten "Jäm(n)t göra". Regionförbundets bidrag till förändrade strukturer för vuxenutbildningen, lärdomar från Region Uppsalas regionbildning och inte minst en analys av arbetsmarknadens svårighet att återhämta sig efter en kris, är annat i månadens nyhetsbrev.

Nyhetsbrev maj 2017

Nyhetsbrev maj 2017

Den digitala utvecklingstakten är hög just nu, och stora bolag behöver samarbeta med små innovativa start-up-företag för att hänga med. Hur vi får dem att mötas diskuterades på årets Innovationsriksdag. Läs om det och mycket mer i månadens nyhetsbrev om regional utveckling.

Nyhetsbrev april 2017

Nyhetsbrev april 2017

När samhället övergår till att företagen följer människorna och vi i större utsträckning kan välja var vi bor, är kulturen en viktig faktor som bidrar till tillväxt och utveckling av en region. Kulturen är också identitetsskapande, och vad präglar egentligen Sörmland? Läs Bo Wictorins analys av frågan, och mycket annat i månadens nyhetsbrev om regional utveckling.

Nyhetsbrev mars 2017

Nyhetsbrev mars 2017

Med en regionbildning i faggorna är det snart dags att ta ställning till hur länet ska arbeta framöver, kopplat till Sörmlands specifika möjligheter och utmaningar. Arbetet med att revidera Sörmlandsstrategin har därmed startat. Läs om det och mycket mer i månadens nyhetsbrev!

Nyhetsbrev februari 2017

Nyhetsbrev februari 2017

Nu har Sörmlands styrkeområden ringats in och en strategi för hur områdena bäst ska tas till vara har den senaste tiden varit aktuellt för regionförbundet, regionstyrelsen och våra samarbetspartners. I månadens nyhetsbrev funderar också vår analytiker på varför Sörmland har landets lägsta BRP.

Nyhetsbrev januari 2017

Nyhetsbrev januari 2017

Samarbeten mellan kommunerna i länet, mellan offentliga och privata aktörer och ett nytt projekt som ska ge en ökad digital mognad för företagare inom besöksnäringen, är i korta drag vad årets första nyhetsbrev om regional utveckling i Sörmland handlar om.

Nyhetsbrev december 2016

Nyhetsbrev december 2016

Sörmland får 44 EU-miljoner till projekt för arbetsmarknadsåtgärder, övergång till koldioxidsnål ekonomi och ökad konkurrenskraft hos små och medelstora företag, är en av nyheterna i december. Vi har också varit med och tagit initiativ till ett socialfondsprojekt för att fler som idag står utanför arbetsmarknaden ska få chans att arbeta med bygget av Ostlänken.

Nyhetsbrev november 2016

Nyhetsbrev november 2016

Precis som våra Mälardalsgrannar är Sörmland beroende av god transportinfrastruktur. Därför har sju län tillsammans tagit fram en analys för hur den ökande befolkningen och arbetsmarknadens krav ska mötas i framtiden. I månadens nyhetsbrev tar vi också pulsen på hur arbetet med vår regionala transportplan går.

Nyhetsbrev oktober 2016

Nyhetsbrev oktober 2016

Estlands digitala framgångar imponerade stort på deltagarna i årets ledningskonferens, och att digitalisering är hett vittnar även EU-kommissionens satsningar om. Årets Kompetensforum som närmar sig med stormsteg har temat Vårdkompetens och lyfter också frågan om nya tekniker inom vård och omsorg.

Nyhetsbrev september 2016

Nyhetsbrev september 2016

Alla behövs och alla kan arbeta eller studera. Kunskapsdagen "Tillväxten startar i skolan" lyfte ett angeläget ämne som vi berättar mer om i månaden nyhetsbrev. Läs också om hur digitaliseringen går i Sörmland och hur vi arbetar framgångsrikt med den nya tekniken. Och så introducerar vi en alldeles ny jämlikhetsspalt!

Nyhetsbrev augusti 2016

Nyhetsbrev augusti 2016

Sensommarens första nyhetsbrev handlar bland annat om när ”Lilla Almedalen” kom till Nyköping. Du kan också läsa om hur Stockholm Skavsta flygplats får bättre förutsättningar att avlasta Arlanda i framtiden. Och när det gäller bredbandsutbyggnaden i Sörmland så spänner vi bågen högre än regeringen.

Nyhetsbrev juni 2016

Nyhetsbrev juni 2016

Säsongens sista nyhetsbrev inför sommaren handlar bland annat om att det är i skolan som tillväxten startar och att vi bjuder in till en kunskapsdag i september som berör frågan hur unga mår och hur vi kan stötta dem.

Nyhetsbrev maj 2016

Nyhetsbrev maj 2016

#jagmed är projektet som ska få fler unga att gå ut gymnasiet. Utbildningsnivån påverkar inte bara individen utan också regionens tillväxtmöjlighet. I det här numret funderar analytikern Bo Wictorin på hur det ser ut för Sörmlands del och vilken betydelse den geografiska närheten till utbildningar har.

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Maria Edström

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Maria Edström

Kommunikatör

Huvudredaktör för hemsida och nyhetsbrev.

Skicka e-post
Telefon: 070-644 88 81