Meny

Nyhetsbrev

Redaktör: Administrator

Uppdaterad: 2017-03-08

Nyhetsbrev december 2018

Nyhetsbrev december 2018

Detta vårt sista nyhetsbrev som regionförbund ser lite annorlunda ut än vad våra läsare är vana vid. Här får alla våra medarbetare en stund i rampljuset och bland annat berätta om sina bästa minnen från tiden på regionförbundet. Trevlig läsning!

Nyhetsbrev november 2018

Nyhetsbrev november 2018

Detta nyhetsbrev har mycket fokus på sörmländsk besöksnäring och näringsliv, men kan du även läsa om årets Kompetensforum. Dessutom sammanfattar vi två lyckade projekt: #jagmed och regeringsuppdraget "Jämställd regional tillväxt".

Nyhetsbrev oktober 2018

Nyhetsbrev oktober 2018

Läs om det lyckade projektet #jagmed som arbetar för att motverka studiemisslyckanden och avhopp. Många företag jobbar inom smart specialisering i Sörmland och i detta nummer av nyhetsbrevet får du stifta bekantskap med Tjeders industri i Malmköping som jobbar med avancerad tillverkning av larm- och kommunikationssystem. Du får även en chans att förkovra dig inom cirkulär ekonomi och mycket annat.

Nyhetsbrev september 2018

Nyhetsbrev september 2018

I detta nummer av nyhetsbrevet kan du läsa om varför jämställdhet är en förutsättning för hållbar tillväxt. Vid ett seminarium om elfordon hördes stridsropet "Bota räckviddsångesten", vad menas med det? Vi välkomnar en ny medarbetare och dessutom får du veta var alla politiker hållit hus i höst.

Nyhetsbrev augusti 2018

Nyhetsbrev augusti 2018

Varför satsar vi en halv miljon på Agro Sörmland? Hur skapar man filmfacklor av tomtebloss? Hur står det till med kulturen i Sörmland och hur gick det på världspremiären för Mälardalssoffan i Almedalen? Detta är några av frågorna du får svaren på i detta nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Nyhetsbrev juni 2018

Nyhetsbrev juni 2018

I det sista nyhetsbrevet innan sommaren kan du läsa om att sörmlandsstrategin äntligen är klubbad och ligger ute för allmänheten att ta del av. Här finns också regionförbundets kommentarer kring den nationella transportplanen och mycket mer.

Nyhetsbrev maj 2018

Nyhetsbrev maj 2018

I detta nummer kan du läsa om regionförbundets sista ledningskonferens, Mälartinget, Landsbygdstinget, en helt ny jämställdhetssite och mycket mer. Trevlig läsning!

Nyhetsbrev april 2018

Nyhetsbrev april 2018

Det händer mycket ute i våra sörmländska kommuner just nu. Satsningar inom digitalisering, förnybara drivmedel, kompetens och turism är några av ämnena som du kan läsa om i nyhetsbrev nr 4.

Nyhetsbrev mars 2018

Nyhetsbrev mars 2018

Sörmland vill fördubbla besöksnäringen. Vi är på god väg, men vad krävs det mer för att lyckas med detta ambitiösa mål? Hur ska vi få elen att räcka till för framtidens behov? Vad är en attraktiv region 2050? Läs mer om dessa frågor och mycket annat i månadens nyhetsbrev.

Nyhetsbrev februari 2018

Nyhetsbrev februari 2018

I detta nyhetsbrev handlar det mycket om regionbildning, regionförbundets uppdrag och den nya sörmlandsstrategin. Viktiga och stora frågor för oss sörmlänningar, men månadens nyhetsbrev innehåller även en hel del annat smått och gott!

Nyhetsbrev januari 2018

Nyhetsbrev januari 2018

Ett nytt spännande år har just börjat. Regionbildningen, den nya sörmlandsstrategin, miljö och cirkulär ekonomi, affärsutvecklingscheckar och #metoo är en del av vad du kan läsa i årets första utgåva av nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev december 2017

Nyhetsbrev december 2017

Årets sista nummer innehåller flera intressanta debattartiklar om läget i Sörmland, regionbildningen och Ostlänken. Dessutom får du stifta bekantskap med ett IT-företag i Nyköping som tagit till sig det agila sättet att arbeta och gjort det till en livsstil. Vår jämställdhetskrönika uppmanar oss att ägna julen åt reflektion för att kunna starta det nya året i jämställdhetens tecken.

Nyhetsbrev november 2017

Nyhetsbrev november 2017

Hur skapar vi bättre tillväxt i Sörmland? Genom att bland annat arbeta med kompetensförsörjning, utbildning, integration och innovation. Detta nummer av nyhetsbrevet är fullt av idéer och inspiration inom dessa områden.

Nyhetsbrev oktober 2017

Nyhetsbrev oktober 2017

I Oktobernumret kan du bland annat läsa om ledningskonferensen i Manchester, vem som vann årets Sörmlandsmedalj, varför Camilla är besviken på Nobelpriset, igen och om regionbildningen.

Nyhetsbrev september 2017

Nyhetsbrev september 2017

Nyhetsbrev september

Nyhetsbrev augusti 2017

Nyhetsbrev augusti 2017

Nyhetsbrev augusti 2017

Nyhetsbrev juni 2017

Nyhetsbrev juni 2017

Spelar det någon roll för jämlikhetsarbetet att samhället är fyllt av bilder av mäktiga män? Det funderar Camilla Neudorfer på i spalten "Jäm(n)t göra". Regionförbundets bidrag till förändrade strukturer för vuxenutbildningen, lärdomar från Region Uppsalas regionbildning och inte minst en analys av arbetsmarknadens svårighet att återhämta sig efter en kris, är annat i månadens nyhetsbrev.

Nyhetsbrev maj 2017

Nyhetsbrev maj 2017

Den digitala utvecklingstakten är hög just nu, och stora bolag behöver samarbeta med små innovativa start-up-företag för att hänga med. Hur vi får dem att mötas diskuterades på årets Innovationsriksdag. Läs om det och mycket mer i månadens nyhetsbrev om regional utveckling.

Nyhetsbrev april 2017

Nyhetsbrev april 2017

När samhället övergår till att företagen följer människorna och vi i större utsträckning kan välja var vi bor, är kulturen en viktig faktor som bidrar till tillväxt och utveckling av en region. Kulturen är också identitetsskapande, och vad präglar egentligen Sörmland? Läs Bo Wictorins analys av frågan, och mycket annat i månadens nyhetsbrev om regional utveckling.

Nyhetsbrev mars 2017

Nyhetsbrev mars 2017

Med en regionbildning i faggorna är det snart dags att ta ställning till hur länet ska arbeta framöver, kopplat till Sörmlands specifika möjligheter och utmaningar. Arbetet med att revidera Sörmlandsstrategin har därmed startat. Läs om det och mycket mer i månadens nyhetsbrev!

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Maria Edström

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Maria Edström

Kommunikatör

Huvudredaktör för hemsida och nyhetsbrev.

Skicka e-post
Telefon: 070-644 88 81