Meny

Sörmland profileras i Bryssel

Den 5 februari kommer den första ”Sörmlandsdagen” att gå av stapeln i Bryssel. Över 130 deltagare från femton länder är redan anmälda till den internationella heldagskonferens som anordnas av samverkansorganet Regionförbundet Sörmland på temat ”Nya utmaningar för storstadsnära regioner!”.

Satsningen är ett resultat av samarbetet med Stockholmregionens Brysselkontor. Under konferensen kommer man att diskutera viktiga tillväxtfrågor för den lokala och regionala utvecklingen som infrastruktur, utbildning och näringsliv.

Som en del av Stockholm-Mälardalsregionen är det angeläget att sörmländska politiker och tjänstemän på lokal och regional nivå skapar kontakter med omvärlden utanför Sveriges gränser för att kunna höja regionens attraktionskraft och bidra till en hållbar ekonomisk tillväxt. ”Sörmlandsdagen” i Bryssel innebär en unik möjlighet för Sörmland att etablera nya kontakter och utveckla samarbeten med utländska regioner som står inför liknande utmaningar och möjligheter inom andra delar av Europa. 60 procent av verksamheten i kommuner, landsting och regioner berörs av EU-beslut och det är viktigt att marknadsföra Sörmland för att kunna påverka den framtida utvecklingen. En satsning som denna, med kommuner, landstinget, näringslivet och högskolan, är med svenska mått mätt unikt i sitt slag.

I ett fullspäckat program inleds dagen av Regionförbundet Sörmlands ordförande Marita Bengtsson och den sörmländske EU-parlamentarikern Peder Wachtmeister. Bland föreläsarna märks Ryanairs vice vd Michael Cawley, Nordregios vd Hallgeir Aalbu samt Sophia Eriksson från EU-kommissionens DG Sysselsättning.

För ytterligare information, kontakta:
Göran Norberg, förbundsdirektör, 070-644 56 25

Tomas Friis Konst, vd Stockholmsregionens Europakommitté, +32-2-740 06 00

Hämta pressmeddelande i pdf-format

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2017-05-04

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58