Meny

250 000 kronor till Ung Företagsamhet för att få fler unga företagare

Regionförbundet Sörmland har vid dagens styrelsesammanträde fattat beslut om ökade insatser för att få fler unga företagare och inleder därför ett samarbete med organisationen Ung Företagsamhet.

- Vi är glada att kunna stödja Ung Företagsamhet som gör ett uppskattat arbete i gymnasieskolorna, säger Marita Bengtsson, ordförande i regionförbundet Sörmland. Med vårt stöd ska de göra insatser på gymnasieskolans yrkeslinjer. Där vet vi att det finns många ungdomar som kan och vill veta mer om företagande, och som på sikt också vill starta egna företag.

Ung Företagsamhet har verkat i länet sedan 1988 och har arbetat med att ge unga människor en tro på sin egen företagsamhet genom att prova på att arbeta med egna företag. Sedan 2002 har Ung Företagsamhet också arbetat gentemot de yrkesförberedande linjerna, och Regionförbundet Sörmlands stöd riktas till att detta arbete kan fortsätta.

Regionförbundets styrelse har beslutat anslå 250 000 kronor till organisationen Ung företagsamhet med inriktning på att samarbetet också kan fortsätta 2007.

Läs pressmeddelandet i sin helhet

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2016-04-05

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58