Meny

Pressinbjudan Regionförbundets mötesplats 16 augusti 2006

Regionförbundet Sörmland arrangerar onsdagen den 16 augusti sin årliga mötesplats. Arrangemanget som nu anordnas för tredje gången är en naturlig mötesplats för att utveckla och stärka samverkan mellan näringsliv, högskolor och myndigheter. De ca 100 deltagarna har alla viktiga roller i regionens utveckling.

Sörmland är en del av en av de mest framgångsrika storstadsregionerna i OECD. Hur ska vi ta tillvara på den informationen? Hur kan vi i Sörmland bli ännu bättre och hur blir vi en ännu mer attraktiv del i Stockholm-Mälarregionen? Regionförbundets årliga mötesplats för utvecklingsaktörer är ett tillfälle att mötas och diskutera hur vi ska bli ännu bättre på att vara framgångsrika. Här möts representanter för offentliga organ, företag, banker, högskolor och organisationer för att få kunskap och inspiration, byta erfarenheter och knyta viktiga kontakter.

Programmet inleds av Moderator Ann-Margreth Karlsson, Näringslivschef Nyköpings kommun. Därefter kommer Ingela Hemming SEB: s företagarekonom att prata om Sörmlands framtid. Hur ser den ut? Ingela Hemming menar att Sörmland behöver fler snabbväxande småföretag som kan skapa arbetstillfällen och framtida välstånd. Det behövs skapa engagemang för entreprenörskap och integrera nysvenska ännu mer i samhället för att dra nytta av deras erfarenheter och deras drivkrafter.

Efter Ingela Hemming lyssnar vi till framtidsforskaren Göran Adlén.

– Framtiden är inte vad den brukar vara säger Göran Adlén. Det gäller att våga tänka i nya banor och ha modet i organisationen. Det gäller att ha passionerade medarbetare som ger allt för kunden och det handlar framförallt om att omsätta strategi till handling.

Eftermiddagen avslutas med underhållning av Kalle och Bengan och därefter följer mingel med buffé och möjligheter att knyta och fördjupa kontakter.

Vi hälsar Sörmlands media varmt välkomna.

För information och kommentarer:
Göran Norberg
Regionförbundet Sörmland
Telefon: 0155-778 91 Mobil: 070-644 56 25

Presskontakt, Regionförbundet Sörmland:
Annelie Engström
Telefon: 0155-778 84 Mobil: 070-292 57 77

Läs pressmeddelandet som pdf

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-10

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58