Meny

Sörmland deltar i Sweden:Upgrade

Under 2006 genomför Sverige en stor satsning för att marknadsföra det moderna Sverige i Ryssland. Syftet är att stärka bilden av Sverige inom näringsliv, kultur, forskning, utbildning och turism, som ett led i arbetet att främja ökad handel och fler investeringar mellan Sverige och Ryssland.

Målgrupper för satsningen är beslutsfattare, opinionsbildare och andra tongivande inom ryskt näringsliv och kulturliv samt den unga generationen i det ryska samhället. De svenska organisationerna bakom denna regeringssatsning är Sveriges ambassad i Moskva, Exportrådet, Sveriges generalkonsulat i S: t Petersburg och Svenska institutet.

Höjdpunkten i Sweden Upgrade är Swedish Grand Expo mässan i Moskva, den 15-16 juni 2006, där mer än 40 svenska företag och offentliga aktörer genomför seminarier och ställer ut och dit ryska representanter för näringslivet är inbjudna.

Regionförbundet Sörmland deltar med ett seminarium om Weran-projektet1 som arbetar för långsiktig tillväxt genom uppbyggnad av starka nätverk och ökat affärsutbyte mellan Leningrads län och Sörmland. Fokus i projektet ligger på kvinnors företagande/entreprenörskap med resurscentra för kvinnor som plattform.

Marita Bengtsson (s), ordförande i Regionförbundet Sörmlands styrelse medverkar i seminariet. I besöket deltar också Christina Andersson (c), Eskilstuna kommun, ledamot i styrelsen samt tjänstemän från regionförbundet och representanter för både Språngbrädan Utvecklingskonsulter AB och resurscentra för kvinnor i Sörmland.

För upplysningar och kommentarer:
Marita Bengtsson Ordförande, Regionförbundet Sörmland
Mobil: 070-512 20 82 Telefon: 0155-778 97

Annika Gamsäter  Regionförbundet Sörmland  
Mobil: 070-666 41 53

Presskontakt, Regionförbundet Sörmland:
Annelie Engström
Telefon: 0155-778 84 Mobil: 070-29 257 77

Hämta Regionförbundets program för Sweden:Upgrade

Hämta Exportrådets program för Sweden:Upgrade

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2017-04-18

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58