Meny

72 timmars race - det lyckades

Det lyckades, Regionförbundet Sörmland och Kaj Mickos, professor i Innovationsteknik på Mälardalens Högskola och rådgivare på Innovation Stockholm är strålande glada. Testet att producera innovationer på 72 timmar har visat sig vara ett mycket lyckat koncept. På 72 timmar har man lyckats ta fram 30 utvecklingsbara idéer och av dem är 7 stycken inlämnade till Patent och Registreringsverket. Dessutom har man lyckats sluta tre avtal med produktion och distributionsföretag.

– Det fungerade och det fungerade över förväntan. Folk har sagt till mig i tre års tid att det inte går att producera innovationer och definitivt inte på 72 timmar. Vi har här nu bevisat att det går och vi har lyckats leverera 7 stycken patenterade produkter på den utsatta tiden. Dessutom är tre av produkterna redan sålda och de andra produkterna finns det intressenter för men där har vi inte lyckats sluta något avtal säger Kaj Mickos.

Kaj Mickos har arbetat fram en innovationsmodell som nu har testats. Under 72 timmar skulle problem behandlas och lösas. Målsättningen var att minst en produkt skulle testas och undersökas och slutligen skyddas och säljas. Men tack vare de professionella rådgivarna, industridesignerna och folk från patent och registreringsverket som har stått på standby för att hjälpa de 14 innovatörerna att skapa färdiga produkter har man klarat av uppgiften att få fram mer än en produkt inom den utsatta tidsramen.

I Sörmland finns det nu 14 innovationsambassadörer redo att arbeta vidare med Sörmlands innovationsmotor (SIM).

Förutom Regionförbundet Sörmland har Sörmlands Sparbank/Tillväxtbanken, Rekarnestiftelsen, Innovation Stockholm och Almi Företagspartner Sörmland har finansierat pilotprojektet 72 timmars racet. 

Hämta pressmeddelande med alla medverkande i pdf-format

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-09

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58