Meny

En miljon till SIM

Regionförbundet Sörmlands styrelse beslutade idag att fortsätta finansiera arbetet kring Sörmlands Innovationsmotor, med en miljon kronor under 2007.

– Innovationsmotorn är mycket viktig för Sörmland. Alla Europeiska regioner satsar på innovationsfrämjande system och det är sannolikt att de regionerna som kan erbjuda attraktiva miljöer för innovatörer kommer att vara vinnarna inom detta område. Innovationer är nödvändiga för ekonomisk tillväxt i en region. Det är viktigt för vår region att vi kan ta tillvara och hjälpa länets innovatörer och se till att de får bästa tänkbara hjälp med att få ut sina produkter på marknaden säger Marita Bengtsson, ordförande Regionförbundet Sörmland.

Regionförbundet kommer att ha ett samordningsansvar för Sörmlands Innovationsmotor. Det betyder att man vill samla ihop alla pågående initiativ som finns i Sörmland under ett namn, Sörmlands Innovationsmotor. Det är en styrka om man kan samla all kvalificerad kunskap som finns för att slippa parallella processer.

Av de en miljon kronorna är 850 000 kronor avsatta till pilotprojekt för att testa om de är effektiva metoder att öka antalet innovationer i Sörmland.

72 timmars racet. Från idé till färdig produkt på 72 timmar som genomfördes den 12-14 februari i år var en del i utvecklandet av Sörmlands innovationsmotor. Andra projekt som kommer att genomföras under 2007 är bl a en kartläggning av innovationer i befintliga företag, titta på möjligheterna till ett innovationscentrum i Nyköping och en idé tävling för Sörmland.

Med en innovation menas en överraskande nyhet som nått marknaden.

För information och kommentarer:
Birgitta Lundh Regionförbundet Sörmland
Telefon: 0155-778 88 Mobil: 070-649 74 88

Marita Bengtsson Ordförande, Regionförbundet Sörmland
Mobil: 070-512 20 82

Annelie Engström Presskontakt, Regionförbundet Sörmland
Tele: 0155-778 84 Mobil: 070-292 57 77

Hämta pressmeddelande i pdf-format

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-09

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58