Meny

Fredrik Lindström gästar regionförbundets mötesplats

Regionförbundet Sörmland arrangerar torsdagen den 16 augusti sin årliga mötesplats. Arrangemanget som nu anordnas för fjärde året i rad är en naturlig mötesplats för att utveckla och stärka samverkan mellan näringsliv, högskolor och myndigheter i länet. Deltagarna, cirka 140 personer, har alla viktiga roller i regionens utveckling.

Temat för årets mötesplats är Sörmland och Stockholm-Mälarregionen, därför väljer vi den här gången att mötas på Skansen i Stockholm.

Sörmland är idag en del av en framgångsrik storstadsregion men frågan är; hur väl står sig vår region i den globala konkurrens som ständigt växer? Från ett sörmländskt perspektiv ställer vi oss frågan; vilken roll spelar Sörmland i Stockholm – Mälarregionen?

Det blir allt tydligare att Stockholms konkurrenskraft behöver stärkas om vi ska hänga med i den globala utvecklingen. En större region är då nödvändig, därför behövs regionförstoringen. Men är alla övertygade om dess betydelse eller behöver vi göra mer för att räta ut alla frågetecken?

Här möts representanter för offentliga organ, företag, banker, högskolor och organisationer för att få kunskap och inspiration, byta erfarenheter och knyta viktiga kontakter.

Tomas Stavbom från SWECO Eurofutures ger oss omvärldens bild av oss i Stockholm – Mälarregionen. Efter det kommer Ulf Kristersson (m) borgarråd, Stockholm, Ingela Nylund Wats (s) landstingsråd, Stockholms läns landsting och Peter Egardt direktör, Stockholms Handelskammare att presentera sina tankar kring regionförstoring. Jenny Östergren, från TV 4, håller därefter i en debatt om regionförstoringen. Eftermiddagen/kvällen avslutas med en middagsbuffé och många tänkvärda ord framförda av Eskilstunasonen Fredrik Lindström.

Vi hälsar Sörmlands media varmt välkomna!

Plats: Högloftet, Skansen
Tid: Klockan 15:00-20:30

För information och kommentarer:
Göran Norberg  Förbundsdirektör Regionförbundet Sörmland
Telefon: 0155-778 91 Mobil: 070-644 56 25

Annelie Engström Presskontakt Regionförbundet Sörmland  
Telefon: 0155-778 84  Mobil: 070- 292 57 77

Hämta pressmeddelande i pdf-format

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2016-04-05

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58