Meny

Joyce Kimwaga Lundin en av Aftonbladets hjältar?

Ska en av initiativtagarna till de svenska mikrokrediterna – Joyce Kimwaga Lundin i Vingåker - bli en av de Svenska Hjältar som tidningen Aftonbladet utser?

Ja, helt omöjligt är det inte efter att näringsminister Maud Olofsson i dagens radiosändningar uppgett att en av hennes egna svenska hjältar är just Joyce Kimwaga Lundin. Detta sedan de fått kontakt för en tid sedan och Joyce blivit inbjuden till näringsdepartementet för att tala om sitt arbete med att underlätta för invandrarkvinnor i Sörmland att få ekonomisk hjälp, om än så litet, för att starta egna företag. Maud Olofsson är dessutom en av medlemmarna i juryn som utser de svenska hjältarna så småningom.

Bakom Joyce uppmärksammade arbetet finns ett projekt som Regionförbundet i Sörmland stöttat sedan flera år tillbaka och där Nutek helt nyligen beslutat sig för att fortsätta gå in och satsa pengar.

Totalt rör det sig om ett tiotal kvinnor som hitintills fått hjälp att starta egna företag med hjälp av så kallade mikrolån som uppmärksammades i samband med att Nobels fredspris tilldelades Muhammad Yunus och Grameen Bank förra året.

Joyce Kimwaga Lundin, som är ordförande i nätverket för entreprenörer från etniska minoriteter, ska även medverka vid regionförbundets tillväxtforum som äger rum i Katrineholm den 28 november.

För mer information och kommentarer kontakta:
Catharina Frändberg Ansvarig för näringslivsfrågor
Telefon: 0155-778 99 Mobil: 070-234 59 36

Monica Swärd Presskontakt, Regionförbundet Sörmland
Telefon: 0155-778 83 Mobil: 070-528 49 58

 

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2017-04-18

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Catharina Frändberg

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Catharina Frändberg

Biträdande regiondirektör

Chef för enheten för regional utveckling.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 234 59 36