Meny

Öka takten - Sörmlands politiker i gemensam manifestation

Stockholm-Mälarregionen behöver mer pengar till spår och vägar. Därför kräver politikern i Sörmland inte bara sin andel av kakan. Kakan måste dessutom bli större. Idag satsar många andra länder mer på infrastruktur än vad Sverige gör. Vi halkar efter! Det är budskapet som politikerna i Sörmland förmedlar på ett flertal tågstationer runt om i Sörmland på tisdag den 2 oktober mellan klockan 06:00-08:00.

Det är inte bara politiker från Sörmland utan från hela Mälardalen som kommer att befinna sig på tågstationerna i morgonrusningen för att visa hur viktigt det är med utbyggd infrastruktur i hela Mälardalen. I gula reflexvästar med texten ”Öka takten!” kommer politikerna att dela ut frukost och flygblad till pendlarna.

Inte någon gång förr har politiker oavsett parti gått ut i en gemensam manifestation för att visa hur viktigt det är med en storsatsning på infrastrukturen i Sverige.

De fem mälardalslänen (Sörmland, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Örebro) gör härmed en gemensam manifestation inför den hearing om den nya planeringsomgången 2010-2019 som näringsdepartementet har bjudit in till den 4 oktober. Sörmland representeras av Regionförbundet Sörmlands ordförande, Marita Bengtsson, (s) och landstingsstyrelsens ordförande Lotta Finstorp (M) på hearingen.

Tisdagen den 2 oktober mellan 06.00- cirka 08.00 är följande tågstationer bemannade med sörmländska politiker.

Eskilstuna

Gnesta

Katrineholm

Nyköping

Trosa/Vagnhärad

Strängnäs/Läggesta


Hämta pressmeddelande i pdf-format

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2017-05-04

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58