Meny

Regionförbundet får besök av kvinnor från Bangladesh

Måndagen den 28 maj får företrädare för Regionförbundet Sörmland, med ordförande Marita Bengtsson i spetsen, besök av ett antal kvinnor från Bangladesh. Mötet är en del av ett utbytesprogram där besökarna har egen erfarenhet av så kallade mikrokrediter som uppmärksammades i samband med att Nobels fredspris tilldelades Muhammad Yunus och Grameen Bank förra året.

De sex kvinnorna, som beskrivs som gräsrötter i dessa avseenden, är i Sverige under elva dagar för att lära sig mer om hur vi i Sverige arbetar med bland annat entreprenörskap och jämställdhet. Arrangörer är Nätverket för entreprenörer från etniska minoriteter där Joyce Kimwaga Lundin är en av de drivande i Sörmland.

Nu på måndag, den 28 maj, är det Regionförbundet Sörmlands tur att berätta om det arbete som förbundet bedriver på en rad olika områden sedan starten 2003.

Mötet inleds med att regionförbundets ordförande Marita Bengtsson hälsar välkommen och berättar om verksamheten. Därefter kommer Marianne Karlberg från Länsstyrelsen att prata mer om det jämställdhetsarbete som bedrivs i länet. Programmet i Nyköping avslutas med en promenad utmed ån – om vädret tillåter – och lunch innan kvinnorna återvänder till ursprungsplatsen för deras besök, Katrineholm och Vingåker.

Vi hälsar Sörmlands media varmt välkomna till mötet.

Tid: 10.00-12.00
Plats: Traversen, Qvarnen konferens, Västra Kvarngatan 64, Nyköping

Presskontakt, Regionförbundet Sörmland:
Monica Swärd Telefon: 0155-778 83 Mobil: 070- 528 49 58

Hämta pressinbjudan i pdf-format

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2017-05-03

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58