Meny

Besöksnäringens strategi har redan gett resultat

När kortversionen av den sörmländska besöksnäringens strategi nu kommer kan Regionförbundet Sörmland, som är ytterst ansvarig för frågorna, redan konstatera att den långsiktiga strategin har gett resultat.

Som exempel på konkreta framgångar kan nämnas en särskild karta som gör att framförallt tyska turister kan vandra i Inga Lindströms fotspår. Inga Lindström är en mycket populär TV-serie i Tyskland som nästan helt och hållet spelas in i Sörmland. Detta kan liknas vid de Wallandervandringar som finns i Ystad sedan många år tillbaka, liksom Arnvandringarna i Västra Götaland.
 
- En annat bra exempel Ulvhälls Herrgård, utanför Strängnäs, som vid ett och samma tillfälle bokade 30 bröllop när ett antal sörmländska besöksmål gjorde en gemensam drive. Och en seriös bröllopsarrangör klarar ett bröllop per helg om kvaliteten ska vara på topp, förklarar Catharina Frändberg som är ansvarig för besöksnäringen på Regionförbundet Sörmland.

Det nyöppnade hotellet vid Skavsta har också haft en bra beläggning under sommaren och ytterligare två nya hotell har tillkommit i form av Hotell Lanterna i Nyköping och Gnesta Strand i Gnesta. Och Hälleforsnäs har fått en helårsöppen turistbyrå i Bruket.

På fem år ska besöksnäringen i Sörmland lyckas med följande:

  • Öka omsättningen från 1,63 miljarder till 3,3 miljarder
  • Öka sysselsättningen från 1 680 personer till 3 300 personer
  • Öka andelen av omsättningen i Sverige från två till tre procent

Det framgår av den strategi för besöksnäringens utveckling i Sörmland under åren 2007 till 2009 som Regionförbundet Sörmland tagit fram och som skickas ut till alla intressenter i dagarna.

- Våra destinationer, teman, upplevelser och evenemang ska bli de mest efterfrågade bland ”Stockholm Plus”-alternativen, för besökare från Stockholm-Mälarregionen samt Skavstas inkommande passagerare, skriver strategigruppen, som består av representanter från näringslivet och det offentliga i Sörmland, i sin vision.

Hämta pressmeddelande

Hämta folder

För mer information, kontakta:
Catharina Frändberg Ansvarig för besöksnäringen
070-234 59 36

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-09

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Catharina Frändberg

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Catharina Frändberg

Biträdande regiondirektör

Chef för enheten för regional utveckling.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 234 59 36