Meny

Med anledning av SSAB-varsel:

Med anledning av det varsel som idag, 8 december, lagts inom stålkoncernen SSAB träffar landshövding Bo Könberg och regionförbundets ordförande Marita Bengtsson kommunalråden Benita Vikström i Oxelösund och Jan Carle i Nyköping för ett samtal idag, måndag.

- Vi behöver diskutera den uppkomna situationen som nu drabbar människor i den södra delen av länet, kommenterar Bo Könberg och Marita Bengtsson.

SSAB meddelande på måndagsförmiddagen att man ska genomföra ett kostnadsbesparingsprogram under åren 2009 och 2010 som innebär att personalstyrkan i hela koncernen minskar med 1 300 personer. Inom divisionen Grovplåt, där SSAB i Oxelösund ingår, berörs omkring 350 medarbetare.

-  Det är kommunernas företrädare som bäst kan bedöma konsekvenserna av SSAB:s varsel, därför träffas vi för att diskutera den uppkomna situationen, säger Bo Könberg och Marita Bengtsson.

- I fredags presenterade de fyra partiledarna i regeringen ett samlat paket med regeländringar för att hjälpa människor och företag att klara sig igenom en tuff period med många varsel och uppsägningar. Vi ska nu analysera de ändringar som föreslås och hoppas kunna tillämpa dem för att lindra effekterna i vårt län, avslutar Bo Könberg och Marita Bengtsson.

Regionförbundets ordförande Marita Bengtsson och landshövding Bo Könberg fick för drygt en månad sedan regeringens uppdrag att samordna insatser i länet för att minska effekterna av de många varsel som drabbat länet. Fokus har hittills legat på den norra länsdelen, eftersom fordonsindustrin i Eskilstunaområdet drabbats hårt. Där har samordnarna tillsammans med berörda aktörer arbetat fram ett förslag till handlingsprogram, som överlämnats till regeringens samordningsgrupp.

Hämta pressmeddelande i pdf-format

 

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2016-04-06

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58