Meny

Norska politiker studerar Sörmland

Den 1-2 september, får Regionförbundet Sörmland besök av en delegation, bestående av såväl politiker som tjänstemän, från den norska fylkeskommunen Vestfold som är en motsvarighet till våra län.

Regional utveckling, trafik och infrastruktur samt några exempel på arbetet med näringslivsutveckling i Sörmland är några av de punkter som står först på dagordningen. Efter lunch på måndagen ska de se närmare på kompetensförsörjningen i de sörmländska företagen samt stifta bekantskap med Mälardalens högskola och Robotdalen.

Tisdagsförmiddagen ägnas åt kommunala exempel på hur vi i Sörmland utnyttjar det storstadsnära läget. Därefter blir det studiebesök på Stockholm-Skavsta Airport samt Östersjöns djupaste hamn - i Oxelösund.

Delegationen består av nio politiker och fyra tjänstemän. Studiebesöket arrangeras genom det europeiska nätverket ”Edge Counties Network” där både Sörmland och Vestfold ingår.

Sörmland har även tidigare samarbetet med den norska fylkeskommunen i ett gemensamt projekt som handlade om att utveckla nya arbetsformer för politiker och tjänstemän som arbetade med regionala utvecklingsfrågor.

Representanter från medierna är välkomna att ansluta till programmet när som helst.

Ladda hem programmet

Ladda hem pressmeddelandet

För mer information, kontakta:
Lars-Gunnar Gårdö Ansvarig för besöket
0155 – 778 96

Monica Swärd Presskontakt
070-528 49 58

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-09

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58