Meny

Politiker på perrongerna den 4 juni

Öka takten! Det är politikernas uppmaning till regeringen och infrastrukturminister Åsa Torstensson när de på onsdag den 4 juni genomför en manifestation på länets samtliga tågstationer. Bakgrunden är att de vill ha bättre spår och vägar i Sörmland och i hela Stockholm-Mälarregionen.

Redan klockan sex på morgonen får pendlarna träffa ett 60-tal av regionens politiker på länets perronger. Syftet är att visa allmänheten att politiker från alla håll arbetar aktivt för en bättre kollektivtrafik och att de gör det tillsammans.

Mellan 06.00 och 08.00 kommer de att dela ut korsord och kartor till alla sörmlänningar som arbetspendlar från och tillbaka till Sörmland varje dag. Och budskapet är att regeringen ska öka takten när det gäller infrastruktursatsningarna i länet och resten av landet med anledning av den infrastrukturproposition som presenteras i höst. Alla deltagande politiker bär dessutom en väst med uppmaningen ”Öka takten”.

Engagerade politiker i Sörmlands, Stockholms, Västmanlands, Örebro och Uppsala län vill visa för de resande – och i synnerhet pendlarna – att investeringarna i den framtida kollektivtrafiken måste öka. Det är en mycket angelägen fråga, inte minst som det är Världsmiljödagen, dagen därpå, d v s den 5 juni.

Alla resenärer får ett korsord som det kan löna sig att lösa eftersom högsta vinsten är ett pendlarkort värt 3 000 kronor. Flera mindre priser kommer också att lottas ut.
 
Förra året genomfördes en liknande kampanj i Stockholm, Hallsberg, Örebro, Karlskoga, Västerås, Katrineholm, Eskilstuna, Nyköping, Vagnhärad, Gnesta och Strängnäs.  I år utökas manifestationen och politiker mobiliseras också i Uppsala, Knivsta, Tierp och Älvkarleby.

Väl mött på de sörmländska perrongerna på onsdag morgon mellan 06.00 och 08.00!

För eventuella frågor, ring:
Carina Jönhill, områdesansvarig, 070 – 347 78 89

Monica Swärd, presskontakt, 070 – 528 49 58

Hämta pressmeddelande i pdf-format

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-09

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58