Meny

Samordnarnas dialog inledd med SSAB

Onsdagen den 10 december, träffade länets, av regeringen utsedda, samordnare Bo Könberg och Marita Bengtsson, representanter för företagsledningen och personalorganisationerna vid SSAB samt företrädare för Nyköpings och Oxelösunds kommuner.

- Vi har fått en grundlig genomgång av läget inom SSAB med särskild inriktning på vad som gäller företaget i Oxelösund. Som framgått tidigare ska företagsledningen och personalen nu inleda överläggningar om de lagda varslen. Omställningspaketet för hela SSAB-koncernen på totalt 500 miljoner kronor kommer att aktualiseras, säger Marita Bengtsson och Bo Könberg i en gemensam kommentar.
 
- Vid vår överläggning redovisade Arbetsförmedlingen, Oxelösunds och Nyköpings kommuner samt ALMI vilken planeringsberedskap som finns och vad som kan förväntas i form av olika resurser inom bland annat arbetsmarknadspolitiken, fortsätter de.

Samordning av befintliga resurser är själva kärnan i samordnarnas uppdrag som utgick från regeringen i slutet av oktober när de första varslen började komma.

För eventuella frågor, se våra kontaktpersoner i den övre delen av pressmeddelandet.

Hämta pressmeddelandet i pdf-format

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2016-04-06

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58