Meny

Sörmlands kommuner utmanar varandra!

Idag, lördagen den 9 maj, som dessutom råkar vara Europadagen, gick startskottet för den länsomfattande kampanjen ”Du&EU” där alla nio sörmländska kommuner utmanar varandra när det gäller att förbättra tre av de indikatorer som finns med i Lissabonstrategin, EU:s strategi för sysselsättning och hållbar tillväxt.

Kampanjen handlar om att minska restavfallet, öka andelen miljöklassade bilar samt att öka befolkningstillväxten.  

Syftet är att visa att EU inte är så krångligt som många tror. 60-70 procent av de ärenden som kommer upp på kommunfullmäktiges dagordningar har sitt ursprung i beslut som fattats av EU.

- Vi vill visa hur EU påverkar oss i vår vardag men vi vill också visa länsinvånarna hur de kan påverka utvecklingen inom EU på ett positivt sätt, säger Marita Bengtsson, ordförande för Regionförbundet Sörmland.

Vid lunchtid på lördagen sjöd det av aktiviteter på de sörmländska torgen, i kommunhusentréerna och på biblioteken. I praktiskt taget alla kommuner fanns politiker på plats och talade i samband med att de plaströr, som ska visa utvecklingen i den egna kommunen, avtäcktes. På de flesta håll delades informationsmaterial ut till de förbipasserande och barnen gladdes åt ballonger. Samtidigt var det premiär för en helt ny hemsida där man kan följa den egna kommunens utveckling - i förhållande till de andra kommunerna.

För mer information om Du&EU, kontakta samordnaren Monica Swärd på Regionförbundet Sörmland på 070 – 528 49 58.

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-08

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58