Meny

Varselsamordnarna träffas för att diskutera fortsatt arbete

Idag, torsdagen den 22 oktober klockan 13.30, träffas Regionförbundets ordförande Marita Bengtsson och landshövding Bo Könberg på Yxtaholm för att diskutera det fortsatta arbetet med konsekvenserna av de varsel som drabbat länet och dess invånare.

- Lyckligtvis har inte alla varsel om uppsägningar trätt i kraft. Varslen minskar men arbetslösheten fortsätter att öka. Många av våra länsinvånare har gått ut i arbetslöshet och svårast är det för de ungdomar som, i värsta fall, aldrig hann ut på arbetsmarknaden under högkonjunkturen, säger Bo Könberg i en kommentar till dagens överläggningar.

Det var i slutet av förra året som Marita Bengtsson och Bo Könberg fick i uppdrag av regeringen att samordna insatserna i länet med anledning av de omfattande varsel som drabbade Sörmland.

Vid torsdagens överläggningar deltar också representanter från Arbetsförmedlingen som informerar om läget på arbetsmarknaden. En fördjupad redovisning av läget och åtgärder när det gäller ungdomsarbetslösheten kommer att presenteras.

Representanter från bland annat ALMI företagspartner och Mälardalens högskola deltar också.

Media är också välkomna att ringa till varselsamordnarna under kaffepausen som börjar klockan 15.30 och är även välkomna att träffa samordnarna klockan 17.00.

För mer information kontakta:
Kurt Ekelund, Länsstyrelsen
0155-26 40 02

Göran Norberg Regionförbundet Sörmland
0155-778 91

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2016-04-06

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58