Meny

Nytt samarbetsavtal mellan Sörmland och Leningrad ska gynna ungdomars situation

Regional utveckling i form av infrastruktur, handel och industri samt arbetsmarknad, inklusive satsningar på små- och medelstora företag och besöksnäringen. Ungdomssatsningar inom ramen för entreprenörskap och sysselsättning.

Det är två viktiga beståndsdelar i det tre år långa avtal som nu har slutits mellan Regionförbundet Sörmland, Länsstyrelsen i Södermanlands län och Leningrads län. Det är också en fortsättning på det nu tolvåriga samarbetet mellan Sörmland och Leningradregionen.

Undertecknandet ägde rum på tisdagskvällen i samband med att en sjumannadelegation från Leningrad besökte Eskilstuna och Nyköping för ett knappt två dagar långt besök i länet.

Programmet inleddes med ett besök på Munktell Science Park i Eskilstuna där den ryska delegationen fick veta mer om såväl innovationer som robotar från Robotdalen. Uppskattat var också besöket på Munktellmuséet där besökarna fick stifta bekantskap med gammeldags traktorer och ålderdomliga maskiner.

Den andra delen förlades till Nyköping där de ryska representanterna fick veta mer om Ung Företagsamhet samt Sörmlands Turismutveckling AB innan det var dags att underteckna avtalet. Den så kallade regionfrågan, om att Sörmland vill gå samman med Stockholm och bilda en större region, väckte livliga diskussioner.

För mer information, kontakta
Monica Swärd, Informationsansvarig Regionförbundet Sörmland, 070 – 528 49 58.

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2017-05-04

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58