Meny

Pressinbjudan: Regionförbundet presenterar ny rapport om vattnets betydelse för sörmlänningar

Vårt gemensamma vatten – det är temat på årets Mälarting som hålls i Eskilstuna den 26-27 maj och som samlar 250 toppolitiker och tjänstemän från hela Mälardalen.

Med anledning av detta har Regionförbundet Sörmland tagit fram en färsk undersökning som handlar om vattnets värde för sörmlänningarna ur ett brett perspektiv. Det vill säga hur viktigt det är att vattenvården i länet hålls uppe och att vattenförbrukningen sker på ett uthålligt sätt.

Bakom rapporten står professor Reinhold Castensson som är ansvarig för avdelningen ”Water and Environmental Studies” på Linköpings universitet och som kommer till Eskilstuna för att presentera sina resultat.

Rapporten presenteras på en pressfrukost tisdagen den 25 maj klockan 09.00 i ”Tändkulan” i Hotel Bolinder Munktells konferensavdelning där även värden för årets Mälarting, kommunstyrelsens ordförande Hans Ekström, medverkar.

Syftet med Mälartinget, som för första gången hålls i Eskilstuna, är att vara en stimulerande mötesplats för politiker och tjänstemän i hela Mälardalsområdet som omfattar totalt 56 kommuner och 5 landsting.

Övriga arrangörer till årets Mälarting är Mälardalsrådet och Landstinget Sörmland.

För mer information, kontakta
Monica Swärd, Pressansvarig Regionförbundet Sörmland, 070 – 528 49 58.

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-01

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58