Meny

50-tal européer till Eskilstuna för att diskutera energifrågor

Den 28 februari till den 2 mars kommer ett 50-tal tjänstemän och politiker att samlas på Sundbyholms slott, utanför Eskilstuna, för att diskutera energifrågor och hållbara transporter.

Deltagarna kommer från 14 regioner i nio länder i Europa och det främsta syftet med partnermötet är att utbyta erfarenheter med varandra samt att planera den fortsatta processen av genomförandet av projektet ”EU 2020 Going Local” där Regionförbundet Sörmland är projektansvarig organisation. 

Mötet inleds efter lunch på måndag med att kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson, hälsar deltagarna välkomna.

- Syftet är att vi ska byta goda erfarenheter med varandra och så småningom söka regionalfondspengar för att sjösätta de goda exemplen hos varandra, berättar Elisabeth Langgren Lundov som är projektkoordinator för projektet.

Cirka hälften av deltagarna kommer från de länder i Europa som ingår i projektet. Resten av deltagarna kommer från Sverige, bland annat från Regionförbundet Örebro som är en annan svensk region som deltar i projektet.

Konferensen avslutas vid lunchtid på onsdag med ett besök på Europakommissionen i Stockholm där deltagarna bland annat ska diskutera hur man bäst kan införliva den nya tillväxtstrategin på den lokala och regionala nivån. Vid detta möte deltar även representanter från Näringsdepartementet.

För mer information, kontakta
Elisabeth Langgren Lundov, projektkoordinator för ”EU 2020 Going Local” 070 – 666 49 64

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-31

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Elisabeth Langgren Lundov

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Elisabeth Langgren Lundov

Sekreterare

Huvudsekreterare för Östra Mellansveriges strukturfondspartnerskap.

Skicka e-post
Telefon: 070-666 49 64