Meny

Regionförbundet Sörmlands nya styrelse sammanträder och utser vinnarna i kampanjen Du&EU

På torsdag, den 13 januari, sammanträder den nya styrelsen för Regionförbundet Sörmland på Hedenlunda slott, utanför Flen.

Då kommer nye ordföranden, vice ordföranden och arbetsutskottet för den nya mandatperioden att väljas.  Ett av ärendena som ska behandlas är verksamhetsplanen för 2011.

Mötet, som är öppet för allmänheten, börjar klockan 08.30 och pågår till 14.30.

Klockan 11.00 kommer priserna i den länsomfattande kampanjen Du&EU att delas ut. Då kommer de kommuner att premieras som har ökat sin befolkning allra mest, som har flest andel miljöbilar i länet och som har gynnat nyföretagandet allra mest.

Därmed avslutas den nästan två år långa kampanjen vars syfte varit att uppmärksamma EUs betydelse för sörmlänningarna och hur vi som medborgare kan påverka EU.

Detta har bland annat skett genom att de nio kommunerna i länet tävlat om vilken kommun som varit bäst på att öka sin befolkning, att öka andelen miljöbilar eller att minska sitt restavfall. Under förra året byttes indikatorn restavfall ut mot andelen nystartade företag i stället.

Under förra året genomfördes också en foto- och filmtävling för ungdomar i åldern 3-20 år under temat ”Jag älskar Sörmland”. Syftet med tävlingarna var att barn och ungdomar skulle visa vad de tyckte bäst om i sina respektive kommuner. Några av dessa bilder visades sedan på det stora EU-möte som hölls i Nyköping i början av juni förra året och i höstas visades de filmer som ungdomarna producerat. 

För mer information, kontakta
Monica Swärd, pressansvarig på regionförbundet, 070 – 528 49 58

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-31

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58