Meny

Snabb respons från näringsdepartementet på sörmländska politikers ilska

I fredags, den 14 januari, meddelade Regionförbundet Sörmlands nye ordförande, Viking Jonsson, att det fick vara nog på pendlareländet i länet.

- Våra pendlare flyr länet när de varken kan ta sig till eller från jobbet. Nu måste staten, det vill säga regeringen, ta sitt ansvar för kollektivtrafiken. Som ägare till SJ och ytterst ansvarig för Trafikverket måste staten se till att arbetsmarknadspendlingen fungerar, sa han bland annat.

Utspelet var en följd av det möte som hölls dagen innan på Hedenlunda konferensanläggning med den nya regionstyrelsen och där syftet var att länets ledande politiker skulle diskutera framtidens kollektivtrafik.

- Och reaktionen har inte låtit vänta på sig. Redan i måndags fick vi svar från näringsdepartementet där de erbjöd oss flera olika tider för att ta emot oss och diskutera frågan, berättar Viking Jonsson.

Initiativtagare till mötet är Catharina Elmsäter-Svärds statssekreterare Carl von der Esch som meddelat att departementet är berett att ta emot fem till sju medlemmar från länet. Detta kommer att ske fredagen den 4 februari.

Syftet är bland annat att diskutera oönskade konsekvenser av tågtrafikens avreglering vilket regionförbundets tidigare ordförande Marita Bengtsson och vice ordförande Daniel Portnoff skrev till regeringen om i början av november förra året.

- Det betyder att vi väntar med att skriva till regeringen eftersom vi redan har uppnått vårt syfte med att få träffa representanter för näringsdepartementet och diskutera frågan, säger Viking Jonsson i en kommentar till inbjudan.

För mer information, kontakta
Viking Jonsson (S), ordförande i Regionförbundet Sörmland
070 – 528 22 45

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-31

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Ordförande i regionstyrelsen, ordförande i arbetsutskottet, ingår i regionstyrelsens presidium

Skicka e-post
Telefon: 070-528 22 45