Meny

Sörmländskt EU-projekt uppmärksammat av EU-kommissionären

- Projektet ”EU 2020 Going Local”, där Sverige är Lead Partner (projektansvarig), representerar i ett nötskal vad vi önskar uppnå över hela Europa. Det sa EU-kommissionären Johannes Hahn, som är ansvarig för regionalpolitik, när han deltog i ett möte med Tillväxtverket helt nyligen.

- EU:s strategier kan inte uppnås om det inte finns ett aktivt deltagande från alla inblandade parter som bland annat politiker, offentliga myndigheter och inte minst lokalbefolkningen, fortsatte han.

Det var också vad EU-kommissionen i Sverige hade att rapportera när det sörmländska EU-mötet avslutades i Stockholm på onsdagen. I mötet deltog ett 50-tal tjänstemän och politiker från totalt 14 olika partners i åtta länder under temat energifrågor och hållbara transporter. Vid mötet deltog även representanter från det svenska Näringsdepartementet.

- Nu kan man säga att dörrarna till samtliga nivåer i Europa är öppna för vårt projekt. Vi har fått Kommissionens välsignelse, den svenska regeringen är väl medveten om vad vi gör och såväl Sörmland som våra kommuner är snart involverade i vårt arbete med att byta goda erfarenheter med andra länder över nationsgränserna, säger Elisabeth Langgren Lundov, projektkoordinator på Regionförbundet Sörmland, i en kommentar till det nu avslutade mötet.

- Samtliga regioner fick också en rejäl hemläxa som vi ska redovisa när vi ses i Portugal nästa gång i början av april. Då handlar det bland annat om att ta reda på vilka huvudområden som vi vill koncentrera oss på i Sörmland, avslutar Elisabeth Langgren Lundov.

För mer information, kontakta
Elisabeth Langgren Lundov, projektkoordinator för ”EU 2020 Going Local” 070 – 666 49 64

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-30

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Elisabeth Langgren Lundov

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Elisabeth Langgren Lundov

Sekreterare

Huvudsekreterare för Östra Mellansveriges strukturfondspartnerskap.

Skicka e-post
Telefon: 070-666 49 64