Meny

Trosa, Strängnäs och Nyköping är bäst i länet!

Trosa är bäst i Sörmland på att få så många som möjligt att starta nya företag. Strängnäs är bäst på att öka antalet invånare och Nyköping har den största andelen miljöbilar framför ”vanliga” bilar.

Göran Wide, kommunchef i Oxelösund, som delar ut priset till Jens Persson, kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs.
Göran Wide, kommunchef i Oxelösund, som delar ut priset till Jens Persson, kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs. 

Vid Regionförbundet Sörmlands styrelsemöte idag fick också tre stolta kommunalråd ta emot diplom och fina blommor för sina kommuners insatser i kampanjen.

För Trosas del var det Bengt Eric Sandström (FP) som tog emot priset. För Strängnäs del var det kommunstyrelsens ordförande Jens Persson (C) och för Nyköpings del var det kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S).

Utdelare var Oxelösunds kommunchef Göran Wide som även varit ordförande i styrgruppen för kampanjen Du&EU som avslutas i och med denna prisutdelning.

Syftet med kampanjen Du&EU har varit att öka medvetenheten om vår EU-tillhörighet och för att sträva efter hållbar tillväxt. Med anledning av detta har Sörmlands nio kommuner genomfört mätningar av andelen nystartade företag, befolkningstillväxt samt miljöbilar i respektive kommun. Redovisningen har skett månadsvis med start i maj 2009.

Projektet är unikt i sitt slag bland Sveriges kommuner och har fått mycket uppmärksamhet i Europa. Projektet har genomförts i samarbete med länets samtliga kommuner, Regionförbundet Sörmland och Landstinget Sörmland.

För mer information, kontakta
Monica Swärd Samordnare för Du&EU på Regionförbundet Sörmland
070 – 528 49 58

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-31

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58