Meny

Future Camp väcker ungt entreprenörskap

Lita till din egen förmåga att påverka din framtid! Det är huvudspåret för Future Camp som hålls på Julita Gård den 17-21 juni. Då träffas ett 30-tal ungdomar i åldern 16-25 år från flera regioner i Sverige och tio av dem är sörmländska stipendiater som sänds av projektet ”Fler innovationer helt enkelt - en del av Innovationsmotorn”. Ett program sprängfyllt med aktiviteter som syftar till att lyfta fram ungas förmåga att vara innovativa och ta ansvar för sin egen utveckling och framtid är vad som väntar dem.

- Reflektion, självkännedom och träning i att sätta personliga mål är viktiga ingredienser i programmet, avslöjar Sandra Hangvar. Det personliga varumärket har betydelse vare sig det handlar om att ta plats i näringsliv och arbetsliv eller sikta på vidare studier.

- Alla kan vara en entreprenör – i något sammanhang! fyller Maria Berghäll i.

Sandra och Maria är projektledare för Future Camp. För deltagarna finns det inget krav på tidigare erfarenheter, anställningar eller referenser. Nyfikenheten och viljan att komma vidare i sin utveckling är däremot avgörande.

- Fler unga som vågar ta steget att utveckla en idé och bli innovatörer vore fantastiskt, säger Lina Widlund, projektledare på Regionförbundet Sörmland. Därför har vi valt att ge tio sörmländska ungdomar den här chansen.

Aktörer som kommer att medverka är Future Creatives, Best bemanning & rekrytering, YH Mälardalen, IT-gymnasiet, Drivhuset, Studiefrämjandet, Student Consulting samt intreprenörerna (det vill säga entreprenörer på arbetsplatser) David Bescow, Cina Staron och Håkan Sanderborg.

För mer information kontakta:
Lina Widlund, 072-725 77 20 Projektledare ”Fler innovationer helt enkelt – en del av Innovationsmotorn” Regionförbundet Sörmland
Maria Berghäll, 072-353 78 58 eller Sandra Hangvar, 073-986 68 94 Projektledare Future Creatives

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-30

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Lina Widlund

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Lina Widlund

Strateg (föräldraledig)

Analyser och projekt inom samhällsplaneringsområdet.

Skicka e-post
Telefon: 072-725 77 20