Meny

Kvinnors företagande ökar i Södermanland!

Allt fler kvinnor blir företagare. Antalet företag som drivs av kvinnor ökade med 15 procent från 2006 till 2010 i Södermanlands län. Det visar färska siffror från Statistiska Centralbyrån. Antalet anställda i kvinnors företag i länet har ökat med 15 procent.

Torsdagen den 18 oktober är ett 50-tal representanter för företag, organisationer och kommuner i länet inbjudna till konferensen ”Vägar till ett dynamiskt näringsliv” som handlar om utveckling och fördelning av resurser till företagande. Hur ska kvinnor få större del av företagsfrämjande åtgärder?

Konferensen arrangeras av Länsstyrelsen i Södermanland och Regionförbundet Sörmland tillsammans med Tillväxtverket. Landshövding Liselott Hagberg och ordförande i regionförbundet, Viking Jonsson, inleder konferensen som äger rum i Mariefred.

Kvinnors företagande är viktigt för länets tillväxt. Kvinnorna i Södermanland är mer benägna att starta företag än riksgenomsnittet. Det visar färsk statistik som kommer att presenteras vid konferensen. Varför ser det ut som det gör i Södermanland? Detta kommer också att diskuteras under konferensen. 

Massmedia är välkomna att delta i hela eller delar av konferensen

Tid: Torsdag 18 oktober kl 9.30 – 15.00.
Plats: Konferensanläggningen Gripsholmsviken, Mariefred.

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-04-14

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58