Meny

Mdh får 2,5 miljoner för att säkerställa examensrätten inom hälsa, vård och välfärd

Regionförbundet Sörmlands styrelse beslutade på regionstyrelsen idag den 22 mars att medfinansiera Mälardalens högskola (Mdh) med 2,5 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att säkerställa att högskolan får behålla examinationsrätten för utbildningar inom hälsa, vård och välfärd.

- I slutet på februari skickade vi tillsammans med bland annat landstingsstyrelsen och länsstyrelsen ett brev till regeringen att Mälardalens högskola (Mdh) behöver ökade forskningsanslag. För att visa hur viktig Mdh är för länet och att säkerställa att Mdh får behålla examensrätten för utbildningar inom hälsa, vård och välfärd väljer regionstyrelsen att medfinansiera Mdh:s arbete med 2,5 miljoner kronor, säger Viking Jonsson, (S), ordförande i Regionförbundet Sörmland.

- Vi är medvetna om det sörmländska behovet att rekrytera personal inom vård och omsorg bara ökar de närmsta åren och det är därför extra viktigt att möjligheten finns att utbilda sig på hemmaplan, fortsätter Viking Jonsson.

Mälardalens högskola fick år 2011 examensrätt för forskarutbildning inom området hälsa och välfärd. Men med forskningsrätten följde inga extra statliga forskaranslag.

För mer information, kontakta:
Viking Jonsson, (S) ordförande, Regionförbundet Sörmland
Mobil: 070-528 22 45

Catharina Frändberg, ansvarig för näringsliv och arbetsmarknad på Regionförbundet Sörmland
Mobil: 070-234 59 36

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2017-05-04

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Ordförande i regionstyrelsen, ordförande i arbetsutskottet, ingår i regionstyrelsens presidium

Skicka e-post
Telefon: 070-528 22 45