Meny

Sörmlands regionpolitiker utbildas

Imorgon, torsdagen den 16 februari påbörjar Regionförbundet Sörmland utbildningen av regionstyrelsen ledamöter i regionalt ledarskap. Utvecklingsprogrammet ”Vart vill du leda Sörmland?”, beslutades av regionstyrelsen i höstas. Syftet med utbildningen är att stärka ledamöternas ledande roll i utvecklingen av Sörmland.

 - I regionstyrelsen företräder vi politiker den regionala nivån, vilket innebär en annan form av politiskt ledarskap än det som vi är vana vid att utöva på lokal nivå. Här får vi tillfälle att lära känna förutsättningarna för uppdraget som regionpolitiker och att öka kunskaperna om de regionala frågor som har betydelse för Sörmland. Sist men inte minst måste vi regionpolitiker kunna tydliggöra de regionala frågorna på hemmaplan, säger Viking Jonsson,(S), ordförande Regionförbundet Sörmland.

Följande arbetsgrupp från regionstyrelsen har, med stöd av Sveriges Kommuner och Landsting, utarbetat programmets teman: Johan Rocklind (S), Lars Härnström (M), Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD), Inger Fredriksson (C), Bengt Eric Sandström (FP), Malin Hagerström (MP) och Maud Ekman (V).

För mer information, kontakta
Viking Jonsson, (S) Ordförande, Regionförbundet Sörmland
Mobil: 070-528 22 45

Anne-Marie Wigertz, (M) Vice ordförande, Regionförbundet Sörmland
Mobil: 073-662 20 03

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-30

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Ordförande i regionstyrelsen, ordförande i arbetsutskottet, ingår i regionstyrelsens presidium

Skicka e-post
Telefon: 070-528 22 45