Meny

Följ Sörmland i Almedalen

I år kan du följa länets politiker och tjänstemän i Almedalen direkt genom Regionförbundet Sörmlands satsning på Twitter. Ambitionen är att representanter för förbundskontoret samt länets kommuner och landsting ska twittra om sina aktiviteter och upplevelser i Visby.

Almedalen är ett ”Twitter-Mecka” för svenska politiker och opinionsbildare. Omkring 12 000 unika användare skrev hashtagen #almedalen under förra årets Almedalsvecka. I år beräknas det bli ännu fler. Det vanligaste beteendet är att twittrarna kommenterar i kluster efter ämnesområden men relativt få twittrar om just Sörmland. Det vill vi ändra på! Regionförbundet vill att det skapas en dialog om Sörmland som inte enbart förs av en smal grupp opinionsbildare och myndigheter utan även tillsammans med andra sörmlänningar.

Under Almedalsveckan är Regionförbundet Sörmland med och anordnar flera spännande seminarier. Huvudtemat är hur Stockholm-Mälardalen ska klara den ökande befolkningen och fortfarande vara en globalt attraktiv och konkurrenskraftig region.

– Innehållet har stor spännvidd från näringslivsutveckling och transporter till bostäder och energiomställning. Jag tycker det visar på vilka möjligheter och utmaningar vi har i Stockholm-Mälardalsregionen, säger regionförbundets ordförande Viking Jonsson.

De sörmländska aktiviteterna inleddes nu på morgonen med Gnestas Morgonsoffa där temat var hur man lyckas med olika projekt för att stimulera lokal företagsamhet inom till exempel kreativa näringar.

I morgon arrangeras gruvseminariet ”Gruvboom i Sverige – utmaningar och möjligheter i Mälarregionen?” som handlar om vad en expanderande gruvnäring kan innebära för den svenska tillväxten. Einar Schuch, regionchef, Trafikverket och Erik Zetterlund, vd, Oxelösunds Hamn AB talar om hur järnmalmen ska transporteras från gruvorna till lämplig utskeppningshamn.

Regionförbundet Sörmland samarbetar under Almedalsveckan med Mälardalsrådet samarbetar Biogas Öst, Energikontoret i Mälardalen, Fastighetsägarna, Gnesta kommun, Handelskammaren Mälardalen och YH Mälardalen, Huddinge kommun, Sigtuna kommun och Sundbybergs stad.

Från regionförbundet deltar ordförande Viking Jonsson (S), Jens Persson (C), kommunalråd, Strängnäs, Magnus Johansson (MP), kommunalråd, Eskilstuna samt förbundsdirektör Göran Norberg.

Följ och bidra till dialogen om Sörmland genom att söka på #sormland på Twitter.

För mer information, kontakta
Viking Jonsson
ordförande regionstyrelsen
070-528 22 45

Redaktör: Carina Wilhelmsson

Uppdaterad: 2016-04-04

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Ordförande i regionstyrelsen, ordförande i arbetsutskottet, ingår i regionstyrelsens presidium

Skicka e-post
Telefon: 070-528 22 45