Meny

Pressinbjudan: Hur har innovationer stimulerats i Sörmland?

Regionförbundet Sörmland har sedan 2006 arbetat med att utveckla innovationsklimatet i länet för att innovatörer, entreprenörer och blivande innovatörer ska erbjudas bästa tänkbara service och kvalitet. Fler ska utveckla sina goda idéer till kommersiella produkter och tjänster för att få fler lönsamma företag och fler arbetstillfällen i regionen. Ett starkt näringsliv och en hög grad av innovation och förnyelse är centrala frågor i det regionala utvecklingsprogrammet Sörmlandsstrategin 2020.

Nu är det dags att utvärdera projektet ”Fler innovationer helt enkelt – en del av Innovationsmotorn” som under åren 2011-2013 har arbetat regionalt med detta.

- Vilka insatser har gjorts? Vad har de resulterat i? Det är centrala frågor under slutseminariet som modereras av Jonas Michanek och där bland andra följeforskare Anna Zingmark ger sin bild av projektet och professor Kaj Mickos gör tillbakablickar till hur innovationsarbetet en gång började, hur det ser ut i omvärlden och vad som nu är på gång.

- Hur arbetar vi vidare efter projektet? Arbetet med den regionala innovationsstrategin för Sörmland presenteras.

- Hur arbetar andra regioner? Monica Jönsson från Region Dalarna delar med sig av sina erfarenheter av EU:s krav på smart specialisering och vilken nytta som kan dras av den nya strukturfondsperioden.

När torsdagen den 7 november klockan 13-17
Var Pelles Lusthus, Bruksgränd 1, Nyköping

Media är välkommen hela dagen.

För mer information, kontakta
Regionförbundet Sörmland:
Astrid Trautsch, strateg 0155-778 95
Carina Wilhelmsson, projektkommunikatör 0155-778 96

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-27

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Maria Edström

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Maria Edström

Kommunikatör

Huvudredaktör för hemsida och nyhetsbrev.

Skicka e-post
Telefon: 070-644 88 81