Meny

Pressinbjudan: Kunskapsseminarium - En ny ekonomisk geografi

Det postindustriella samhället, kunskapssamhället – kärt barn har många namn! Vi kallar det den nya ekonomiska geografin. Bakom dessa förklaringsmodeller om hur ekonomin fungerar idag finns det faktum att vi lever i en alltmer globaliserad ekonomi.

De regionala planeringsorganen i Östra Mellansverige och Stockholms läns Landsting har gemensamt tagit fram en rapport som adresserar frågan hur den nya ekonomiska geografin påverkar utvecklingen i storregionen och dess delar. Samtidigt har en rapport tagits fram som visar alternativa utvecklingsscenarier för befolkning och sysselsättning fram till 2050 i storregionen.

Vi bjuder in till ett kunskapsseminarium där rapporternas innehåll presenteras och det kommer föras en diskussion om hur den nya ekonomiska geografin påverkar utvecklingen i Östra Mellansverige, och speciellt stråket Stockholm – Södermanland – Östergötland. Vilka förutsättningar för regional och kommunal utveckling finns? Hur ska vi agera för att uppnå en önskad framtid i kommuner och regioner?

När: 31 oktober 2013 kl 10-16
Var: Louis de Geer Konsert och Kongress Norrköping

Pressen bjuds in att delta 10-11:45 och sedan ges utrymme att träffa Ulf Johansson, Sweco Eurofutures, Peter Almström, WSP Analys och Strategi, Viking Jonsson, ordförande Regionförbundet Sörmland samt Jan Owe-Larsson ordförande Regionförbundet Östsam.

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-27

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58