Meny

Pressinbjudan: Kunskapsseminarium - En ny ekonomisk geografi

Det postindustriella samhället, kunskapssamhället – kärt barn har många namn! Vi kallar det den nya ekonomiska geografin. Bakom dessa förklaringsmodeller om hur ekonomin fungerar idag finns det faktum att vi lever i en alltmer globaliserad ekonomi.

De regionala planeringsorganen i Östra Mellansverige och Stockholms läns Landsting har gemensamt tagit fram en rapport som adresserar frågan hur den nya ekonomiska geografin påverkar utvecklingen i storregionen och dess delar. Samtidigt har en rapport tagits fram som visar alternativa utvecklingsscenarier för befolkning och sysselsättning fram till 2050 i storregionen.

Vi bjuder in till ett kunskapsseminarium där rapporternas innehåll presenteras och det kommer föras en diskussion om hur den nya ekonomiska geografin påverkar utvecklingen i Östra Mellansverige, och speciellt stråket Stockholm – Södermanland – Östergötland. Vilka förutsättningar för regional och kommunal utveckling finns? Hur ska vi agera för att uppnå en önskad framtid i kommuner och regioner?

När: 31 oktober 2013 kl 10-16
Var: Louis de Geer Konsert och Kongress Norrköping

Pressen bjuds in att delta 10-11:45 och sedan ges utrymme att träffa Ulf Johansson, Sweco Eurofutures, Peter Almström, WSP Analys och Strategi, Viking Jonsson, ordförande Regionförbundet Sörmland samt Jan Owe-Larsson ordförande Regionförbundet Östsam.

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-27

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Kommunikationschef

Ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58