Meny

Regionförbundet stöttar kvinnors företagande

Sörmland behöver fler och växande företag. Därför ska Regionförbundet Sörmland göra en särskild satsning under två år för att främja kvinnors företagande i länet.

Organisationer som arbetar inom detta område får därmed möjlighet att vässa sina arbetsmetoder genom uppmaningen att lämna in projektidéer för att främja kvinnors företagande i Sörmland. 

Syftet med detta nationella program är att utveckla kvinnors företag, det vill säga skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att flera företag drivs och utvecklas av kvinnor.

Programmet har pågått sedan 2007 och är nu inne i sin andra period som löper fram till och med nästa år. I första hand vänder sig utlysningen till företagsfrämjare, det vill säga organisationer som stöttar idéer, entreprenörer och företagare i deras utveckling och tillväxt.

- Regionförbundet har samma ambition som regeringen fast med inriktning på det sörmländska näringslivet. För att få långsiktighet är det viktigt att det ordinarie företagsfrämjande systemet arbetar så att kvinnors företagande verkligen ses som en tillgång och resurs i länet, förklarar Catharina Frändberg som är ansvarig för näringslivsfrågor på regionförbundet.

Mer information om bakgrund, målgrupper och ansökningsprocess finns att läsa på regionförbundets hemsida. Utlysningen avslutas den 22 mars.

För mer information, kontakta:
Catharina Frändberg Ansvarig för näringsliv och arbetsmarknad Regionförbundet Sörmland
070 – 234 59 36

Monica Swärd Ansvarig för information och kommunikation
070 – 528 49 58

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-30

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Catharina Frändberg

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Catharina Frändberg

Biträdande regiondirektör

Chef för enheten för regional utveckling.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 234 59 36