Meny

Sörmlänningar tävlar om platser på Formex 2013

Nu är det dags att avgöra vilka tio sörmländska idéägare som genom tävlingen Sörmex får ställa ut i en egen monter på Formex - Nordens största mässa för heminredningsdesign.

Tisdagen den 7 maj, mellan klockan 15-20, pågår finaltävlingen på Munktell Science Park i Eskilstuna. Då ska 22 deltagare från Mälardalens högskola, Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm och Nyköping bevisa att just deras produkt är en av de tio bästa.

Ett 60-tal sörmländska idéägare sökte till tävlingen som går ut på att få fram innovativa och säljbara produkter. I en första deltävling i mars kvalificerade sig 22 av dem att gå vidare till finalen.

I Sörmex har idéägarna arbetat med sina produkter tillsammans med affärsrådgivare i sin samarbetskommun. De har gått på workshops inom immaterialrätt och pitchträning. Även träffar med ingenjörsstudenter från Mälardalens högskola har gjorts för att arbeta fram prototyper. Det är viktiga förutsättningar för att lyckas med pitchen inför juryn, som består av personer inom design, marknad, PR, mässor och försäljning, och därmed kamma hem en finalplats.

Sörmex leds av Idélab på Mälardalens högskola i Eskilstuna i samarbete med Munktell Science Park och är en aktivitet inom projektet Fler innovationer helt enkelt – en del av innovationsmotorn som drivs av Regionförbundet Sörmland i samarbete med innovationsnoderna i Katrineholm, Strängnäs, Eskilstuna och Nyköping.

Media är välkomna att delta under dagen och vid prisutdelningen som sker klockan 19.30

Sörmex finaltävling med prisutdelning

Tid: tisdagen den 7 maj 2013 klockan 15-20, prisutdelning klockan 19.30.
Plats: Munktell Science Park, Portgatan 3, Eskilstuna

Se mer på www.sörmex.se

För eventuella frågor, kontakta:
Johan Nyström, projektledare för Sörmex, Idélab
021-101 699

Lina Widlund, projektledare Fler innovationer helt enkelt – en del av innovationsmotorn, Regionförbundet Sörmland
072-725 77 20

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-31

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Lina Widlund

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Lina Widlund

Strateg (föräldraledig)

Analyser och projekt inom samhällsplaneringsområdet.

Skicka e-post
Telefon: 072-725 77 20