Meny

Regionförbundet Sörmland stödjer återuppbyggnad av Grafikens Hus i Mariefred

Regionförbundet Sörmlands styrelse har vid sitt senaste sammanträde beslutat att ge ett ekonomiskt stöd på 200 000 kronor till styrelsen för Grafikens Hus Gripsholms Kungsladugård AB med anledning av den tidigare branden.

Det var natten till den 16 mars som Grafikens Hus i Mariefred totalförstördes av en brand och konst för miljontals kronor förstördes.

- Verksamheten har ända sedan starten haft en viktig roll i Sörmland. Det gäller för såväl kulturen som konsten som besöksnäringen. Därför är det av största vikt att verksamheten i Mariefred upprätthålls och att arbetet med en återuppbyggnad av Grafikens Hus kan starta så snart som möjligt, säger Viking Jonsson, ordförande för Regionförbundet Sörmland i en kommentar.

Vid torsdagens sammanträde med regionstyrelsen uttalade styrelsen dessutom sitt starka stöd för en återuppbyggnad av Grafikens Hus verksamhet i Mariefred.

Det ekonomiska stödet på 200 000 kronor avser insatser som möjliggör såväl upprätthållandet av den temporära verksamheten som återuppbyggnaden av Grafikens Hus i Mariefred.

För eventuella frågor, kontakta
Viking Jonsson, ordförande för Regionförbundet Sörmland 070 – 528 22 45

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2015-03-27

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Viking Jonsson (S), Vingåkers kommun

Ordförande i regionstyrelsen, ordförande i arbetsutskottet, ingår i regionstyrelsens presidium

Skicka e-post
Telefon: 070-528 22 45