Meny

Cristine Dahlbom Nygren - ny regiondirektör i Sörmland

Regionförbundet Sörmlands arbetsutskott har idag på förmiddagen, den 19 februari, beslutat att anställa Cristine Dahlbom Nygren som ny regiondirektör för Regionförbundet Sörmland.

Det innebär att hon efterträder Göran Norberg som varit förbundsdirektör sedan regionförbundet bildades 2003.

Cristine, som är 55 år, kommer närmast från en tjänst som sjukvårds- och omsorgsdirektör i Norrtälje kommun. Hon har tidigare arbetat som bland annat avdelningschef för äldre- och LSS-avdelningen i Danderyds kommun där hon även varit t f socialdirektör under en tid. Cristine har även arbetat som beställarchef i Stockholms läns landsting och som projektledare på Karolinska sjukhuset.

- Cristine hälsas välkommen till Regionförbundet Sörmland för att tillsammans med styrelsen och våra medarbetare förverkliga Sörmlandsstrategin i syfte att göra Sörmland starkare för såväl våra medborgare som vårt näringsliv, säger Viking Jonsson, (S), ordförande för Regionförbundet Sörmland.

- Ett fantastisk spännande uppdrag i en tid där regional utveckling och struktur är så aktuell! Jag är både glad och stolt över förtroendet och ser fram emot att samverka med länets kommuner och landsting, säger Cristine i en kommentar med anledning av sitt nya uppdrag.

Cristine är uppvuxen i Dalarna och Norrland och bosatt i Sollentuna. Hon är gift, har två vuxna barn och tycker om att resa, träna, läsa, god mat och att umgås med vänner. Cristine tillträder den nya tjänsten som regiondirektör den 14 mars.

För eventuella frågor, kontakta  

Viking Jonsson   
070 – 528 22 45                                                            

Cristine Dahlbom Nygren

070 - 760 14 17

Redaktör: Monica Swärd

Uppdaterad: 2016-02-19

Lyssna på sidan

Kontaktperson

Monica Swärd

Välkommen att kontakta
mig för mer information!

Monica Swärd

Administrativ chef och kommunikationschef

Chef för administrativa enheten och ansvarig för den övergripande externa kommunikationen.

Skicka e-post
Telefon: 070 - 528 49 58